Donald Trump

Dette betyr det hvis Trump vender klimaet ryggen

Det er sterke reaksjoner etter at Donald Trump, ifølge flere amerikanske medier, trekker USA ut av Paris-avtalen.

VENDER RYGGEN TIL PARISAVTALEN: Donald Trump varsler at han vil komme med sin avgjørelse om Parisavtalen i kveld klokka 21.00. Flere amerikanske medier melder at han vil trekke USA ut av avtalen. Foto:  Dylan Martinez / Reuters /  NTB Scanpix
VENDER RYGGEN TIL PARISAVTALEN: Donald Trump varsler at han vil komme med sin avgjørelse om Parisavtalen i kveld klokka 21.00. Flere amerikanske medier melder at han vil trekke USA ut av avtalen. Foto:  Dylan Martinez / Reuters /  NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge anonyme kilder i flere amerikanske medier, skal president Donald Trump trekke USA ut av Parisavtalen. Selv sier Trump at han vil kunngjøre beslutningen om noen dager.

Reaksjonene har likevel ikke latt vente på seg. Faglig leder Fredric Hauge i miljøstiftelsen Bellona kaller det umoralsk.

- Dette er noe av det mest umoralske et menneske og en statsleder i en opplyst del av verden kan gjøre mot menneskeheten. USA isolerer seg fra alt som heter vitenskap og fra resten av verden. Nå blir det vi andre mot dem, uansett blir dette et mareritt for Trump, sier Hauge til Dagbladet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer