- Dette beviser at vi ikke har klart noe som helst

Demonstrasjon mot behandlingen av papirløse på Youngstorget i Oslo

ALLE HAR KRAV PÅ Å BLI SETT: Petter Nome holder appell under en demonstrasjon på Youngstorget lørdag formiddag. Foto: Per Flåthe
ALLE HAR KRAV PÅ Å BLI SETT: Petter Nome holder appell under en demonstrasjon på Youngstorget lørdag formiddag. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mengde mennesker møtte lørdag formiddag opp da de 28 organisasjonene bak kampanjen «Ingen mennesker er ulovlige» arrangerte en demonstrasjon på Youngstorget i Oslo.

Organisasjonene ønsker å sette søkelys på behandlingen av papiløse mennesker i Norge, og naturligvis ble det satt mye fokus på saken til Maria Amelie.

- Alle mennesker har krav på å bli sett, og i en slik situasjon ikke bli behandlet som et kasus. Men politikerne tar bare innvandringspolitiske hensyn, sier konferansier Petter Nome til Dagbladet.

På evig flukt Petter Nome og Åse Kleveland, tidligere Ap-politiker og styreleder i Human-Etisk Forbund var blant de som holdt en appell på torget før demonstrantene beveget seg mot Stortinget for å vise sine krav om menneskelige hensyn.

- Det eneste som tilbys disse menneskene er flukt på evig tid, sa Åse Kleveland under sin appell.

Kampanjen «Ingen mennesker er ulovlige» startet 31. august 2010, og er et samarbeid mellom 28 organisasjoner som krever at mennesker, og spesielt barn, som har oppholdt seg lenge i Norge, skal få oppholdstillatelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer