PUBLISERTE NAKENBILDE: Aliaa Magda el-Mahdy (20) har blitt møtt med harme i Egypt etter at hun publiserte et bilde av seg selv i bare strømpene, i protest mot manglende ytringsfrihet, skriver The Guardian. Nå risikerer studenten straffeforfølgelse, skriver den britiske avisa videre. Faksimile fra bloggen.
PUBLISERTE NAKENBILDE: Aliaa Magda el-Mahdy (20) har blitt møtt med harme i Egypt etter at hun publiserte et bilde av seg selv i bare strømpene, i protest mot manglende ytringsfrihet, skriver The Guardian. Nå risikerer studenten straffeforfølgelse, skriver den britiske avisa videre. Faksimile fra bloggen.Vis mer

Dette bildet av Aliaa (20) vekker harme i Egypt

Nå risikerer den unge studenten straffeforfølgelse, ifølge The Guardian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aliaa Magda el-Mahdy (20) har blitt møtt med harme i Egypt etter at hun publiserte et bilde av seg selv i bare strømpene, i protest mot manglende ytringsfrihet, skriver The Guardian. Nå risikerer studenten straffeforfølgelse, skriver den britiske avisa videre. 

Mahdy publiserte bildet på sin egen blogg, og der skriver hun at bildet er et «skrik mot et hyklersk samfunn som er voldelig, rasisitisk, sexistisk og seksuelt trakasserende».

Nyhetsbyrået AP har forsøkt å komme i kontakt med den egyptiske jenta uten å lykkes, skriver The Times of India.

Har anmeldt nakenbilde Nettstedet Bikyamasr melder at den islamske jusstudentforeningen i Egypt har anmeldt Mahdy og kjæresten.

Mahdy publiserte bildet i protest mot den stadig sterkere makten til islamistene, spesielt salafistene, i Egypt etter Hosni Mubaraks fall.

Men hennes handling har ikke bare skapt sinne blant de konservative. Også de liberale er nå redde for at nakenstuntet vil gi islamistene enda flere stemmer ved det kommende valget.

- Skader de sekulære «Dette skader hele den sekulære bevegelsen blant dem som kaller seg for dydige,» sier en prominent sekulær leder, Sayyed El-Qimni, skriver The Guardian. «De dydige» er her ment som islamistene.

«Dette er en dobbel katastrofe. Fordi jeg er liberaler, tror jeg på personlig frihet og kan ikke blande meg inn,» sa El-Qimmi på det populære egyptiske tv-programmet «90 minutter» sist onsdag.

- Svartmaler oss 6. april-bevegelsen, som er en av de mest kjente liberale aktivistgruppene i Egypt, og som var ledende i vårens opprør mot Mubarak, har sendt ut en pressemelding hvor de benekter at Mahdy er medlem i gruppa. 

«Dette er et nytt forsøk fra egyptiske sikkerhetsmyndigheter, og det som er igjen av det gamle regimet, på å svartmale oss,» hevder bevegelsen i pressemeldingen.

Mahdys blogg har ifølge The Guardian hatt over 1,5 millioner treff siden hun publiserte bildet tidligere denne uka. På bloggen har hun både fått støtte og trakasserende meldinger. Flere har kalt henne for en «prostituert», påstår at hun er «psyisk syk», og at hun bør bli arrestert av politiet.

Støtter Mahdy Flere aktivister har også støttet den unge kvinnen. En aktivist, Ahmed Awadallah, tvitrer at «jeg er helt sjokkert over hvor modig hun er». En annen aktivist, Emad Nasr Zikri, tvitrer at «Vi må lære å skille nakenhet fra sex».

På nyhetsnettstedet Bikymasr får hun støtte:

«Da Mahdy fjernet sine klær, kledde hun også av de liberale og deres rop om frihet. Selvfølgelig, tenker de, har hun gjort noe galt. Hun gjorde en feil. Nakenheten har ingenting å gjøre i Egypt. Men for millioner av kvinner, som daglig blir utsatt for seksuell trakassering og systematisk undertrykking fra alle sider, gjorde hun det som ingen andre aktivister har klart å gjøre. Hun vant. Hun fortalte verden at hennes kropp bare er eid av henne selv. Det er greit å være uenig i taktikken, men hvis man virkelig støtte ytringsfriheten, bør man støtte hennes sak».

BESKYLDER MADHY FOR SVARTMALING:: 6. april-bevegelsen,som er en av de mest kjente liberale aktivistgruppene i Egypt og som var ledende i vårens opprør mot Mubarak, har sendt ut en pressemelding hvor de benekter at Mahdy er medlem i gruppen. 

«Dette er et nytt forsøk fra egyptiske sikkerhetsmyndigheter og det som er igjen fra det gamle regimet å svartmale oss», hevder bevegelsen i pressemeldingen. Foto: AFP/KHALED DESOUKI/SCANPIX
BESKYLDER MADHY FOR SVARTMALING:: 6. april-bevegelsen,som er en av de mest kjente liberale aktivistgruppene i Egypt og som var ledende i vårens opprør mot Mubarak, har sendt ut en pressemelding hvor de benekter at Mahdy er medlem i gruppen. «Dette er et nytt forsøk fra egyptiske sikkerhetsmyndigheter og det som er igjen fra det gamle regimet å svartmale oss», hevder bevegelsen i pressemeldingen. Foto: AFP/KHALED DESOUKI/SCANPIX Vis mer