Dette bildet er tatt i Syria i dag

I sterk kontrast til de grusomme bildene av døde og skadde i Syrias borgerkrig.

BADEIDYLL: Her bader og koser flere syrere seg i et svømmebasseng i Damaskus i Syria i dag. Bildet er i sterk kontrast til de andre bildene som kommer fra Syria - som viser døde og skadde etter et angivelig kjemisk angrep natt til onsdag. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB Scanpix
BADEIDYLL: Her bader og koser flere syrere seg i et svømmebasseng i Damaskus i Syria i dag. Bildet er i sterk kontrast til de andre bildene som kommer fra Syria - som viser døde og skadde etter et angivelig kjemisk angrep natt til onsdag. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med temperaturer mellom 20 og 30 varmegrader er det nok deilig å ta seg en dukkert i bassenget på luksushotellet. Eventuelt går det jo an å bare nyte varmen og litt forfriskninger under en parasoll. 

Bassengidyll i kaoset Men det spesielle med dette hotellet er at det ligger sentralt i den syriske hovedstaden Damaskus. Bildene av bassengkosen er en voldsom kontrast til det som skjer rett i nærheten.

Der herjer borgerkrigen.

Bildet er tatt av fotografen Hassan Ammar, som jobber for nyhetsbyrået AP i Syria. Dagbladet har vært i kontakt med APs kontorer i London, som bekrefter at bildet er tatt i dag på et av luksushotellene som ligger sentralt i Damaskus. Hotellnavnet holdes tilbake av hensyn til fotografens sikkerhet.

Stor kontrast Andre bilder som har kommet ut fra Syria de siste dagene er av et helt annet kaliber.

Noen bilder viser døde barn, andre viser flere titalls døde mennesker samlet i et bygg. Dagbladet velger bare å publisere noen av dem.

Syriske aktivister hevder at over 1300 mennesker ble drept i det massive angrepet mot forstaden Ghouta øst for Damaskus natt til onsdag denne uka. De hevder også at det skal ha blitt brukt nervegass.

Syrere fortviler Men verdenssamfunnet har vært avholdne med å konkludere, siden ingen selvstendige eksperter har kunnet slå fast at det faktisk er snakk om et kjemisk angrep.

De opposisjonelle er også frustrerte over at FN-inspektører, som befinner seg i Damaskus en kort kjøretur unna, ikke kommer for å undersøke hva som har skjedd:

MASSEGRAV: Dette bildet skal vise en massegrav etter det angivelige kjemiske angrepet mot en av forstedene til Damaskus natt til onsdag. Foto: AFP Photo/YouTube/NTB Scanpix
MASSEGRAV: Dette bildet skal vise en massegrav etter det angivelige kjemiske angrepet mot en av forstedene til Damaskus natt til onsdag. Foto: AFP Photo/YouTube/NTB Scanpix Vis mer

- Vi blir utryddet med giftig gass mens de drikker kaffe og sitter inne på sine hoteller, sier Bara Abdelrahman til nyhetsbyrået Reuters.

Han befinner seg i en av forstedene der rakettene med giften skal ha landet.

Krever adgang for eksperter Går det for lang tid før ekspertene er på plass, vil det bli vanskelig å konkludere med hva som har skjedd, skriver NTB.

Foreløpig har regimet ikke vist noen tegn til å ville slippe FN-teamet inn i områdene, slik en rekke land krever. Ekspertene har kun mandat til å undersøke tre steder som ble avtalt før de ankom. Dessuten vil regimet neppe garantere for ekspertenes sikkerhet, slik opprørere har sagt at de vil.

Russland hevdet tidligere på dagen at opposisjonen hindret FN i å undersøke påstandene om et gassangrep utenfor Damaskus, ved å nekte å garantere for sikkerheten til inspektørene.

Rød linje Presset mot USAs president Barack Obama øker også. For et år siden sa han at hvis myndighetene brukte kjemiske våpen i konflikten så tråkket de over ei rød linje.

Det har blitt oppfattet som at da må USA trappe opp sine anstrengelser for å bli kvitt Assad-regimet, for eksempel ved å innføre en flyforbudssone over Syria. Det var det NATO gjorde i Libya i 2011, noe som førte til diktatoren Muammar Kadhafis fall.

Samtidig trapper FNs generalsekretær Ban Ki-moon opp sitt press på de syriske myndighetene får å garantere fritt leide for inspektørene, slik at de selv får undersøkt åstedet.

- Jeg kan ikke komme på en god grunn til at noen av sidene - enten regjeringsstyrkene eller opposisjonens, skulle si nei til muligheten til å få vite sannheten i denne saken, sa han i formiddag norsk tid under et besøk til Seoul.

DØDE MENNESKER: Dette bildet viser et titalls døde mennesker som skal ha blitt drept i gassangrepet like øst for Damaskus. Foto: NTB Scanpix
DØDE MENNESKER: Dette bildet viser et titalls døde mennesker som skal ha blitt drept i gassangrepet like øst for Damaskus. Foto: NTB Scanpix Vis mer