TO EKSPLOSJONER: Bildet viser den andre bomba eksploderer, bare 12 sekunder etter den første lenger oppe i gata. Eksplosjonene skjedde i målområdet i forbindelse med Boston maraton i går. Mannen på taket på bygningen fikk konispiratorikerne til å spekulere. Mest sannsynlig har personen ingenting med eksplosjonene å gjøre. Foto: Dan Lampariello
TO EKSPLOSJONER: Bildet viser den andre bomba eksploderer, bare 12 sekunder etter den første lenger oppe i gata. Eksplosjonene skjedde i målområdet i forbindelse med Boston maraton i går. Mannen på taket på bygningen fikk konispiratorikerne til å spekulere. Mest sannsynlig har personen ingenting med eksplosjonene å gjøre. Foto: Dan LamparielloVis mer

Dette bildet gikk verden rundt

Studenten var blant de første til å dokumentere Boston-bombene. Men det var ikke bare eksplosjonene som gjorde folk nysgjerrige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg siste utvikling fra Boston i vårt Nyhetsstudio.

(Dagbladet): Bildet til College-studenten Dan Lampariello var blant det første som nådde sosiale medier etter eksplosjonene i Boston i går. På Twitter ble bildet delt rekordraskt.

Bildene er av den andre eksplosjonen i målområdet til Boston maraton, 12 sekunder etter at den første bomba hadde gått av et par hundre meter unna.

Selv sto Lampariello cirka 60 meter unna da det smalt og kom fysisk uskadd fra dramaet.

- Det var forferdelige scener. Jorda ristet og det var en stor eksplosjon etterfulgt av mye røyk og kaos, sier han til kanalen.

Konspirasjoner Han opplevde det hele som veldig skummelt.

I tillegg til å dokumentere hendelsen, førte bildene hans også til ville teorier om en angivelig mystisk mann på hustaket til bygningen det eksploderte. Konspirasjonene om hvem skyggemannen på taket var, fikk Twitter til å gå varmt. At han fremstår uberørt av smellet gjorde ikke teoriene mindre hete.

Det er ikke kommet offisielle bekreftelser, men det er ingen ting som tyder på at det er noe mistenkelig med mannen på taket.

Tre drept Tre personer er bekreftet drept og 144 personer ble skadd i eksplosjonene ved målgang til det populære maratonløpet.

27 000 løpefrelste, deriblant 30 nordmenn, deltok i maratonen.

Etterforskere skal nå finne ut om det var en gruppe eller et enkeltindivid som sto bak angrepet. Håpet er at bilder og videoopptak gjort under Boston maraton kan gi noen svar, melder NTB.

Siden 27 000 mennesker stilte til start i løpet, som også rundt 500 000 tilskuere fulgte, antar politiet at det finnes mange videosnutter og bilder som viser hva som skjedde før og etter eksplosjonene.

Foreløpig har ingen personer eller grupper tatt på seg ansvaret for bombingen. Det var heller ingen kjente trusler mot byen og løpet før angrepet.