Dette bildet gir folk håp for framtida

Mens kampene i Gaza raser som verst.

-BILDET GIR HÅP:  Dette bildet av en jødisk og en palestinsk gutt ble tatt under en demonstrasjon mot Israels aksjoner på Gaza i New York forrige torsdag. Foto: Bilbin S. Sasmaz / Abaxapress.com / NTB Scanpix
-BILDET GIR HÅP: Dette bildet av en jødisk og en palestinsk gutt ble tatt under en demonstrasjon mot Israels aksjoner på Gaza i New York forrige torsdag. Foto: Bilbin S. Sasmaz / Abaxapress.com / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet av en palestinsk og en jødisk gutt som kameratslig tar hverandre i hånda, har gått verden rundt.

Bildet har blitt delt på sosiale medier som et symbol på håpet om fred og forsoning mellom Israel og Palestina.

Det på et tidspunkt hvor Israel og Hamas står langt fra hverandre i fredsforhandlingene.

- Står langt fra hverandre Den palestinske gutten til venstre heter Aymen og gutten til høyre Harsh Mermelstein. De to møttes under en demonstrasjon som ble arrangert av flere palestinske grupper i New York forrige torsdag.

De protesterte mot den israelske bakkeoperasjonen i Gaza, som så langt har tatt livet av over 400 mennesker. I går utførte Israel de kraftigste angrepene på Gazastripen noensinne, og over 100 mennesker mistet livet på det som ble Gazas blodigste dag.

Dette bildet gir folk håp for framtida

USAs utenriksminister John Kerry er ventet i Kairo mandag for å prøve få til en våpenhvile mellom Israel og Hamas. Forhandlingene foregår allerede med Egypt som hovedforhandler, men ifølge vår utenriksminister Børge Brende står partene langt fra hverandre.

- Det er vanskeligere å få på plass en våpenhvile nå, enn det var før Israels bakkeoffensiv på Gazastripen. Tapene på begge sider har ført til en polarisering, og partene står langt fra hverandre, sier Brende til NTBi dag.

Alle forsøk på våpenhvile har så langt feilet.

Historien bak bildet Selv om de to guttene har blitt et bilde på fred og forsoning, må det understrekes at den jødiske gutten kommer fra en gruppe innen jødedommen som er imot sionismen.

De jødiske demonstrantene fra gruppen Neturei Karta, som ifølge Buzzfeed hadde møtt opp for å vise sin støtte til de palestinske ofrene på Gaza, støtter ikke den israelske stat. De er en gruppe ortodokse jøder som ikke anerkjenner staten Israel eller Israels rett til sine områder. Gruppa reiser verden rundt for å demonstrere mot staten Israel.

Og det var da de var i New York i forrige uke, at det ikoniske bildet av de to guttene ble tatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer