FOTOGRAFERT MED DØTRENE: Hugo Chavez er her flankert av døtrene, i et bilde som skal ha blitt tatt i går. Foto: AFP / NTB SCANPIX
FOTOGRAFERT MED DØTRENE: Hugo Chavez er her flankert av døtrene, i et bilde som skal ha blitt tatt i går. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer

Dette bildet har Chavez-kritikerne ventet på

Presidenten puster gjennom et rør i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folket i Venezuela har ikke sett president Hugo Chavez på over to måneder. 58-åringen er kreftoperert på Cuba, hvor han har oppholdt seg siden starten av desember.

Tidligere denne uka ble det kjent at han går gjennom en alternativ og komplisert behandling, uten at myndighetene ville utdype eller konkretisere dette.

Bildene som i dag ble sendt ut av Chavez, er ifølge regjeringen tatt i går. Han smiler omgitt av sine to døtre, og puster ifølge NTB gjennom et rør i halsen.

Mange rykter Det har vært mange rykter og få bekreftelser rundt helsetilstanden til Hugo Chavez.

Det er på det rene at 58-åringen har blitt kreftoperert - for fjerde gang - i den kubanske hovedstaden Havana, men det skal også ha oppstått komplikasjoner som følge av inngrepet.

I hjemlandet har støttespillerne hele veien at han er i god form, mens de politiske motstanderne har uttrykt skepsis.

Ifølge Reuters mener de at han bør opptre offentlig.

Chavez-kronprins og visepresident Nicolas Maduro styrer landet i sjefens fravær.

Signatur i avis Det eneste livstegnet folket fram til nå hadde fra presidenten, var en signatur som ble trykket i ei avis. Chavez hadde underskrevet og godtatt utnevnelsen av Jaua som ny utenriksminister.

- Hvis presidenten kan skrive under på et dekret, da ber jeg ham også vise seg. Venezuela trenger en regjering som kan regjere, sier opposisjonsleder Henrique Capriles ifølge The Wall Street Journal.

Nå har han altså vist seg, gjennom bildene som er sendt ut av regjeringen.

Kreftoperasjonen 11. desember medførte komplikasjoner og innvendig blødning, og lille juleaften lå den mektige presidenten i respirator for å få hjelp til å puste etter en luftveisinfeksjon. Da fikk han operert inn en kanyle ned i luftrøret gjennom et hull på halsen.

Chávez fikk først påvist kreft i juni i 2011, og i fjor høst - da han ble gjenvalgt som president til år 2019 - sa han at han var helt frisk igjen etter cellegift- og strålebehandling.

Han vant presidentvalget med 55 prosent av stemmene.

LESER AVISA: Hugo Chavez gjennom går en alternativ behandling, og det er foreløpig ikke kjent når han vil vende hjem. Foto: AFP / NTB SCANPIX
LESER AVISA: Hugo Chavez gjennom går en alternativ behandling, og det er foreløpig ikke kjent når han vil vende hjem. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer