Dette bildet kan redde Lindh

Dette bildet viser at John Walker Lindh ikke ble behandlet som soldat da han ble arrestert. Forsvarerne hevder at han ble torturert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten innrømmet mandag at det ikke finnes noen beviser for at den amerikanske talibansoldaten John Walker Lindh drepte CIA-agenten Johnny Michael Spann eller andre amerikanere. De mener derimot at det kan bevises at han medvirket siden han var en av soldatene som var med i fangeopprøret i Mazar-e Sharif i november i fjor, melder AP.

Dommere T.S. Ellis III sa også at det er tilstrekkelig.

- Dere trenger ikke bevise at han skjøt på amerikanere, sa han i retten.

Lindh er tiltalt for medvirkning til drap av amerikanske statsborgere, støtte og medvirkning til en utenlandsk terroristorganisasjon og bruk av skytevåpen i voldshandling. Tre av de ti tiltalepunktene har en strafferamme som kan gi livstid fengsel, og de resterende syn kan gi fengsel i opp mot 90 år.

- Torturert

Forsvarerne til Lindh påstår at han ble torturet og holdt fanget under ekstreme forhold før han ble avhørt av FBI. De ønsker derfor innsyn i mer enn 1000 dokumenter.

Bildet av Lindh, naken og bundet åp en båre med bind for øynene, er tatt i desember i Kandahar. Saken til aktoratet er stort sett bygd på Lindhs tilståelser og tilbakeviser at han satt fanget under uverdige forhold.

- Han fikk det samme behandlingen skadde amerikanske soldater ville fått. Han fikk mat og vann, en seng eller tepper å sove i. Samtidig sov amerikanske soldater i soveposer på gulvet, sa aktoratet i retten.

Lindh og de andre muslimske fangene fikk også utdelt Koranen og fikk lov og hjelp til å vende seg mot Mekka i bønnene, da de ble fraktet på skipet «USS Peleliu», hevdet påtalemyndigheten.

INTERVJUET: Rett etter den oppsiktsvekkende arrestasjonen, ble Walker Lindh intervjuet på CNN.
TORTUR:</B> Dette bildet ble offentliggjort av forsvarerne til John Walker Lindh i går. Bildet er tatt på en amerikansk militærbase. Lindh er naken og bundet og har bind for øynene.
I RETTEN: John Walker Lindh risikerer livstid fengsel, selv om det ikke kan bevises at han har drept amerikanske soldater.