- Dette bildet kunne man forstått i 1984, men ikke i 2014

Sterke reaksjoner på Unge Høyres pelsdyrbilder.

KRITIKK FOR PELSFARMBILDE:  Dyrevernere reagerer på at sentralstyret i Unge Høyre la ut dette bildet med sølvrever fra en pelsdyrfarm. Leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, sier det føltes helt naturlig å ta bilde med revene.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet og Faksimile / Unge Høyre Facebook
KRITIKK FOR PELSFARMBILDE: Dyrevernere reagerer på at sentralstyret i Unge Høyre la ut dette bildet med sølvrever fra en pelsdyrfarm. Leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, sier det føltes helt naturlig å ta bilde med revene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet og Faksimile / Unge Høyre Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Unge Høyre la i ettermiddag ut et bilde på Facebook fra et besøk på en pelsdyrfarm i Hemsedal. Tolv medlemmer i sentralstyret og sekretariatet står smilende med tre sølvrever i hendene.

Dette får dyrevernsorganisasjonen NOAH til å se rødt.

- Dette kan vi ikke la passere. Her ser vi smilende ungdom som holder tydelig utilpasse dyr, foran burene hvor dyrene må lide sine korte liv. Bildet gir et sterkt inntrykk av at pelsdyrnæringen er uproblematisk, sier NOAH-leder Siri Martinsen til Dagbladet. 

- Tydelig at de vil provosere Martinsen sier bildet får Unge Høyre til å fremstå som kunnskapsløse, fordi de ikke engang nevner debatten i bildebeskrivelsen.

- Dette bildet kunne man ha forstått i 1984, før debatten om pelsdyrnæringa startet, men ikke i 2014, sier hun.

- Kunnskapsløsheten i dette bildet er veldig provoserende. Det er tydelig at Unge Høyre vil provosere. For de kan ikke ha vært så borte at de ikke har fått med seg denne debatten om pelsdyrnæringa. Jeg forstår ikke at de vil fremstå som om de gir blanke i dyrevelferd, sier Martinsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer