Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette bildet lyver

En tydelig irritert Frp-leder møtte til fotografering med Erna Solberg.

STIVT SMIL: Siv Jensen (t. .h.) mener Erna Jensen har valgt side, men stilte opp på et bilde med Høyre-lederen i går. Foto: Jaques Hvistendal.
STIVT SMIL: Siv Jensen (t. .h.) mener Erna Jensen har valgt side, men stilte opp på et bilde med Høyre-lederen i går. Foto: Jaques Hvistendal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Siv Jensen manglet da de tre andre borgerlige partilederne tok «familiebilde» forrige uke. I går møtte en tydelig irritert Frp-leder til fotografering med Erna Solberg på Stortinget.

—Skal du lansere flere slike garantier? spør Siv Jensen og bretter ut gårsdagens Dagblad-artikkel der Høyres Afshan Rafiq lovet at Frp's innvandrings- og integreringspolitikk ikke ville få gjennomslag i en regjering der Høyre inngår.

—Dette er den siste av en lang rekke saker, sier Jensen strengt.

Erna sto smilende og ventet med utstrakt hånd, klar for å vise at hun fortsatt kan tenke seg å danne regjering med Siv etter at hun i forrige uke ble utropt av Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten som KrF og Venstres statsministerkandidat.

De tre stilte opp på felles bilde, noe mange tolket som uttrykk for at Erna har valgt sentrum.

I går lot det seg gjøre å få Jensen og Solberg på samme bilde, men det ble langt fra noen idyll.

—Jeg er redd for de velgergarantiene du og Lars har gitt. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å mekle, sier Erna Solberg, som maner til samarbeid mellom alle de fire borgerlige partiene.

Ikke uten Frp

Hun minner om at Frp og Høyre er enige om flere store viktige politiske prosjekter, men at gjennomføringen må skje ved forhandlinger.

—Siv har ingen grunn til å være irritert på meg, sier Solberg.

Men det er Jensen.

—Det blir ingen borgerlig regjering hvis man ikke tar hensyn til det største partiet på borgerlig side. Erna må bestemme seg. Alle skjønner at det er en himmelropende forskjell mellom en regjering av de tre Bondevik-partiene og en regjering der Frp er med. Hvis noen tror jeg skal løfte Lars Sponheim inn i regjering igjen, tar de feil, sier Jensen.

Venstre-leder Lars Sponheim mener Erna Solberg har valgt side: Hun satser på samarbeid med sentrumspartiene og ikke Frp.

—Etter bildet av Erna, Dagfinn og meg prøvde Høyre i helga å kompensere med å sende ut et dokument over hva de fire ikke-sosialistiske partiene er enige om. Det er jo så dumt at jeg knapt gidder å lee på øyelokket av det. Det ligger i Høyres historiske rolle å velge samarbeid med sentrum, sier Sponheim til Dagbladet.

Bilde uten innhold

—Så et bilde av Siv og Erna sammen er et bilde som lyver?

—Ja, det har ikke noe reelt meningsinnhold. Et rent flertall av Høyre og Frp er helt urealistisk, sier Sponheim.

—Jeg er farlig nær å være enig med Sponheim for en gangs skyld. Jeg vil veldig gjerne tro at Erna vil samarbeide i regjering med Frp, men de siste dagers skittkasting fra Høyre mot Frp illustrerer det motsatte. Jeg forstår at Erna febrilsk har prøvd å få et bilde av oss sammen i flere dager, men det er ikke bildene som avgjør, men politikk, sier Jensen.

Høyre-leder Erna Solberg mener bildet av henne og Siv er like «sant» som bildet av henne og Høybråten og Sponheim.

—Lars og Dagfinn vil ha meg som statsministerkandidat, og da ville det vært spesielt å ikke stille opp på et bilde. Men vi har ikke skiftet strategi. Døra står fortsatt åpen for Frp, sier Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling