Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette bildet ryster Spania: Søsken holdt broren (59) fanget på tre kvadratmeter stort «dueloft»

Avslørt da broren (76) ble fulgt hjem av politiet. Etterforskning viser at mannen i fangenskap ikke har vært hos legen siden 1996.

- UMENNESKLIGE FORHOLD: Det nasjonale spanske politiet skal ha funnet mannen, som har mentale problemer, naken og uten tilgang på rennende vann og toalett. Foto: NTB Scanpix
- UMENNESKLIGE FORHOLD: Det nasjonale spanske politiet skal ha funnet mannen, som har mentale problemer, naken og uten tilgang på rennende vann og toalett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Det nasjonale spanske politiet som forteller om den grusomme oppdagelsen de gjorde i byen Dos Hermanas, sør for Sevilla i Spania i går.

- Det lokale politiet rykket ut etter klager på en full mann (76) på et utested i byen, som senere viste seg å være broren til offeret (59). Han ble frivillig med tjenestemennene og fulgt hjem, skriver myndighetene i en pressemelding.

- Disponerte pensjonen
Da politiet entret boligen observerte de en dør låst med hengelås og kjetting.

- Der bor broren min som har mentale problemer, og av sikkerhetsmessige hensyn holdes innelåst, skal mannen ha uttalt.

Søsteren (61) oppholdt seg også i boligen, og fortalte at hun hadde ansvar for hygieniske forhold, samt skaffe ham mat og medisiner. Hun disponerte angivelig den månedlige pensjonen til sin innesperrede bror på 1.000 euro.

- Fant naken mann
Tjenestemennene skal umiddelbart ha krevd å inspisere boforholdene til mannen. Etter å ha passert ytterligere en låst og barrikadert dør klatret de opp til det som beskrives som et «dueloft » på rundt tre kvadratmeter.

- Vi fant en naken mann på en madrass. Helsetilstanden var miserabel og hygieniske forhold under en hver kritikk. Han måtte gjøre fra seg i en bøtte, og hadde ikke tilgang til rennende vann eller toalett, skriver Det nasjonale politiet.

- Ikke vært hos legen siden 1996
Helsepersonell ble tilkalt og mannen frigjort fra forholdene som omtales som umennesklige. Etter undersøkelser av medisinsk personell konkluderte de med at mannen, som skal være i slutten av 50-årene, ikke hadde vært hos legen for sjekk siden 1996.

Søsknene er nå arrestert for blant annet frihetsberøvelse, opplyser politiet.

RYSTER SPANIA:  Spansk presse utenfor det som skal være boligen der mannen ble holdt innesperret i Dos Hermanas, sør for storbyen Sevilla. Foto: NTB Reuters
RYSTER SPANIA: Spansk presse utenfor det som skal være boligen der mannen ble holdt innesperret i Dos Hermanas, sør for storbyen Sevilla. Foto: NTB Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media