Republikansk senator nekter å støtte Trump

Dette bildet svir for Trump: Her lover den republikanske veteranen å stemme Hillary

- Jeg sa jeg skulle holde meg rolig i denne valgkampen. Og det skal jeg. Jeg skal være rolig når jeg gir min stemme til Hillary Clinton, sier senator John Warner.

HER LOVER HAN Å STØTTE HILLARY: Republikaneren John Warner har sittet 30 år i Senatet, vært i krigen, vært statsråd - og han var gift med Elizabeth Taylor. Her lover han å stemme Hillary. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HER LOVER HAN Å STØTTE HILLARY: Republikaneren John Warner har sittet 30 år i Senatet, vært i krigen, vært statsråd - og han var gift med Elizabeth Taylor. Her lover han å stemme Hillary. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VIRGINIA (Dagbladet): Hillary Clinton sikret seg en viktig støtteerklæring i dag, og dét fra en bauta i det republikanske partiet: Senator, tidligere marineminister og Nixons gamle taleskriver John Warner.

- Jeg sa jeg skulle holde meg rolig i denne valgkampen. Og det skal jeg. Jeg skal være rolig når jeg gir min stemme til Hillary Clinton og Tim Kaine, sier Warner, til stor applaus fra salen.

Pensjonert senator og krigsveteran John Warner (89) fra Virginia er en politisk legende i hjemstaten, og er i Norge best kjent for å ha giftet seg skuespiller Elizabeth Taylor i 1976. Warner har vært marineminister og ledet gjennom flere år Senatets Armed Services-komité. Han var også taleskriver for blant andre Eisenhower og Nixon, og jobbet tett opp mot administrasjonen til Bush senior.

- Hele verden ser til oss

Dette er første gang at 89-åringen støtter en kandidat fra Demokratene som president, og kunngjøringen kan vanskelig tolkes som noe annet enn et skudd for baugen for Trump-kampanjen.

- Hele verden ser til oss. De forventer at vi skal velge en person som kan lede oss. De forventer at vi velger en person som forstår dette landet, som vet hvordan vi ble verdens ledende nasjon. Man kan ikke bare hente fram boka «Sikkerhetspolitikk for dummies», det fungerer ikke slik. Man må ha erfaring, forklarer John Warner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer