- Dette bildet viser en massehenrettelse med luftvernvåpen i Nord-Korea

Svært brutal henrettelsesmetode.

- VISER HENRETTELSE: Organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea (HRNK) mener at utsnittet på bildet til venstre viser en massehenrettelse. Til høyre et bilde som viser samme området ni dager senere. Foto: HRNK
- VISER HENRETTELSE: Organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea (HRNK) mener at utsnittet på bildet til venstre viser en massehenrettelse. Til høyre et bilde som viser samme området ni dager senere. Foto: HRNK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2012 ble det rapportert at Kim Chol, nestsjef i den nordkoreanske hæren, hadde blitt henrettet med en bombekaster.

Grufulle historier som dette kommer med ujevne mellomrom fra det lukkede landet, og enkelte av dem viser seg i ettertid å være vandrehistorier eller oppspinn.

Men nå hevder den amerikansk organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea (HRNK) at historien om de svært brutale henrettelsesmetodene trolig er sanne, skriver Washington Post.

Satellittbilder Organisasjonen har nemlig kommet over satellittbilder, som skal vise en gruppe mennesker som ser ut til å skulle henrettes med luftvernvåpen, skriver de i en fersk rapport, hvor de også har publisert bildene som skal vise dette.

Bildene er fra et militært anlegg cirka to mil utenfor hovedstaden Pyongyang.

Våpnene skal være av typen ZPU-4, opprinnelig produsert i daværende Sovjetunionen, og personene som angivelig skal henrettes står omtrent 30 meter unna våpnene.

Det har kommet en rekke rapporter om henrettelser av ulike personer i Nord-Korea etter at Kim Jong-un tok over makta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer