- VISER HENRETTELSE: Organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea (HRNK) mener at utsnittet på bildet til venstre viser en massehenrettelse. Til høyre et bilde som viser samme området ni dager senere. Foto: HRNK
- VISER HENRETTELSE: Organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea (HRNK) mener at utsnittet på bildet til venstre viser en massehenrettelse. Til høyre et bilde som viser samme området ni dager senere. Foto: HRNKVis mer

- Dette bildet viser en massehenrettelse med luftvernvåpen i Nord-Korea

Svært brutal henrettelsesmetode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2012 ble det rapportert at Kim Chol, nestsjef i den nordkoreanske hæren, hadde blitt henrettet med en bombekaster.

Grufulle historier som dette kommer med ujevne mellomrom fra det lukkede landet, og enkelte av dem viser seg i ettertid å være vandrehistorier eller oppspinn.

Men nå hevder den amerikansk organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea (HRNK) at historien om de svært brutale henrettelsesmetodene trolig er sanne, skriver Washington Post.

Satellittbilder Organisasjonen har nemlig kommet over satellittbilder, som skal vise en gruppe mennesker som ser ut til å skulle henrettes med luftvernvåpen, skriver de i en fersk rapport, hvor de også har publisert bildene som skal vise dette.

Bildene er fra et militært anlegg cirka to mil utenfor hovedstaden Pyongyang.

Våpnene skal være av typen ZPU-4, opprinnelig produsert i daværende Sovjetunionen, og personene som angivelig skal henrettes står omtrent 30 meter unna våpnene.

Det har kommet en rekke rapporter om henrettelser av ulike personer i Nord-Korea etter at Kim Jong-un tok over makta.

- Utrenskning I forbindelse med saken om Kim Chol ble det i 2012 hevdet at diktatoren hadde startet en rekke utrenskninger i stalinistisk stil, der han kvittet seg med mulige utfordrere.

Ifølge den engelse avisa Telegraph skal Kim Jong-un ha gitt følgende henrettelsesordre da Kim Chol skulle tas av dage:

- Ikke la det bli noe igjen av ham, ikke en gang et hårstrå.

I 2014 ble det rapportert at diktatorens en gang så innflytningsrike onkel Jang Song-thaek ble brutalt henrettet, noe som angivelig rystet en hel verden.

Samme år ble det også meldt at fire ingeniører ble henrettet etter at en boligblokk kollapset i Pyongyang for to uker siden, og flere hundre personer trolig omkom.