Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette bildet visste han ville komme ut

Tidligere presidentkandidat John Edwards er tiltalt for å ha brukt nesten fem mill på å skjule elskerinne.

SMILER SOM EN POLITIKER: John Edwards smiler som en politiker selv på politibildene. Foto: AFP/US Marshals Service/Scanpix
SMILER SOM EN POLITIKER: John Edwards smiler som en politiker selv på politibildene. Foto: AFP/US Marshals Service/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere senator og presidentkandidat John Edwards er tiltalt for å ha brukt ulovlige kampanjedonasjoner for å skjule en elskerinne.

Den høyt ansette politikeren nekter for at anklagene er sanne.

Politikersmil Politibildet av ham ble i dag frigitt etter at CNN la inn en en forespørsel med amerikanske offentlighetslover til grunn. (Freedom of Information Act).

Det er lite tvil om at Edwards er en rutinert politiker og forstår at bildene ikke vil forbli i politiets arkiver, og smiler derfor bredt på bildene.

Edwards har vært under etterforskning siden 2009 for bruken av kampanjemidler under valgkampen i 2008.

Brukte millioner for å skjule sidesprang Ifølge anklagene skal han ha brukt over 925 000 dollar (nesten fem millioner norske kroner) på sin elskerinne Rielle Hunter, for å holde forholdet skjult. Hunter og Edwards har en datter sammen, noe mye av pengene skal ha blitt brukt til.

Edwards nektet først for at det var hans barn.

Han har erklært seg ikke skyldig, og sier at han aldri mente å gjøre noe kriminelt.

- Det er ingen tvil om at jeg har gjort noe galt. Jeg tar alt ansvar for det. Og jeg vil angre resten av mitt liv på all smerte jeg har påført andre. Men jeg brøt ikke loven, og jeg trodde aldri at jeg brøt loven, sa Edwards utenfor rettslokalene.

BLE BETALT: Rielle Hunter skal ha fått nok penger til å forsørge datteren hun fikk med tidligere presidentkandidat John Edwards, som også prøvde å fa en kollega til å ta ansvar for barnet. Foto: AP/Jim R. Bounds/Scanpix
BLE BETALT: Rielle Hunter skal ha fått nok penger til å forsørge datteren hun fikk med tidligere presidentkandidat John Edwards, som også prøvde å fa en kollega til å ta ansvar for barnet. Foto: AP/Jim R. Bounds/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media