Dette ble for pinlig for Det muslimske brorskap

Islamistene ristet løs - nå kjemper de for å redde æren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øverst i denne saken kan du se en video som nå skaper store problemer for Det muslimske brorskap. Medlemmer av brorskapet rister løs og slenger seg på den virale «harlem shake»-trenden. Nå prøver brorskapet forgjeves å hindre at videoen sprer seg, skriver Albawaba.com.

Dansetrenden «harlem shake» har spredt seg som ild i tørt gress. Norske soldater, flyvertinner og selv skuterfolket har kastet seg på bølgen.

Men at den islamistiske, politiske bevegelsen Det muslimske brorskap skulle bli koblet til nettrenden, det hadde vel de færreste ventet seg.

Ut mot opposisjonen Ikke bare er det stort sett ekstremt pinlig når politikere prøver å kaste seg på slike bølger, men den amerikanifiserte nettrenden passer heller ikke som hånd i hanske for brorskapets profil.

Islamistene er blitt mektige etter at USAs «venn» Hosni Mubarak ble kastet under den arabiske våren. De har ikke utpreget seg som de største støttespillerne av amerikansk, vestlig eller særlig israelsk kultur.

Det er brorskapsmedlemmet Ahmad al-Mogheer som opptrer i bar overkropp i videoen. Ekstra pinlig blir det på grunn av maskene aktivistene har på seg, det er nemlig ansiktene til flere opposisjonspolitikere som utgjør maskene, skriver Egypt Independent.

Etter at videoen ble spredt har det dukket opp flere liknende videoer, der brorskapsmedlemmer blant annet danser løs utenfor partilokalene.

Langer ut mot de konservative Ifølge avisa har al-Moghir og de andre partimedlemmene fått kalde føtter. De har forsøkt å få den fjernet, men den er allerede delt en rekke ganger.

- Den har gjort det den skulle, sier han.

Al-Moghir langer også ut mot de mer konservative islamistene, som setter grenser og skaper lover og regler som ifølge ham ikke har noe med islam å gjøre.

- Disse grensene skaper avstand mellom islamistene og folket, sier han.

Så spørs det da, om «harlem shake»-videoene er veien å gå.

Ifølge Business Insider er nettrenden uvanlig populær i Egypt. Så spørs det om populariteten overleverer politikernes forsøk på å riste løs også.