FÅR HATMAIL: Margaret Bradfords amming ble både hyllet og hatet i USA. Foto: Reuters
FÅR HATMAIL: Margaret Bradfords amming ble både hyllet og hatet i USA. Foto: Reuters Vis mer

Dette ble for sterkt i USA: Den ammende moren hetses

- Jeg er sjokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Pupp kan bli bråk i USA, og i forrige uke nådde historien om Margaret Ellen Bradford forsidene. Den unge moren ble fotografert mens hun ammet sin datter Harper under et debattmøte med presidentkandidat Bernie Sanders.

Bradford visste ikke hun ble avbildet, og plutselig sto hun midt i en debatt om kvinners rett til å amme offentlig. 

Mange hyllet den unge moren for å amme under valgmøtet, og blant dem var Bernie Sanders selv. Først var historiene rundt det ekstraordinære bildet preget av feministisk hyllest, men nå forteller Bradford at hun også har mottatt grov hets fra dem som ikke ønsker å se kvinner amme.

- Hun ble sulten som babyer blir. Ærlig talt så har jeg grått tre ganger på grunn av de hatefulle meldingene jeg har fått. Folk sier at jeg burde fratas datteren min og kaller meg en udannet bondeknøl, sier Bradford ifølge avisa The Independent

- Sjokkert Etter at bildet nådde Internett fulgte andre kvinner opp med amme-bilder, under hashtaggen #BoobsforBernie. Hashtaggen trendet lenge på sosiale medier. 

- Jeg er både sjokkert og positivt overrasket, sier Bradford til ABC News når hun skal oppsummere tilbakemeldingene hun har fått.

Også Bernie Sanders gikk ut på Twitter for å støtte Bradfords rett til å amme offentlig. 

- Som samfunn skal vi aldri stigmatisere kvinner for å amme i offentligheten, skriver Sanders på Twitter. 

Hatmail Amming i det offentlige rom har vært en het potet i USA i flere år. Enkelte kvinnegrupper har aksjonert mot butikker og restauranter som har nektet mødre å amme i åpenhet.

- Det har vært mye hatmail og mye kjærlig mail, presiserer Bradford i et innlegg på Facebook, før hun takker for støtten.

Overraskelsen Bernie Sanders gir nå forhåndsfavoritt Hillary Clinton uventet hard kamp om å bli demokratenes presidentkandidat til høstens presidentvalg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer