Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette ble helt feil

Statsministeren snur og lover kongen deltakelse neste gang.

INNRØMMER FEIL: Jens Stoltenberg måtte bruke hele dagen i går på å forsvare og forklare hva han hadde tenkt i forbindelse med utdelingen av Krigskorset med sverd. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
INNRØMMER FEIL: Jens Stoltenberg måtte bruke hele dagen i går på å forsvare og forklare hva han hadde tenkt i forbindelse med utdelingen av Krigskorset med sverd. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) gjør helomvending. Fra nå av skal kong Harald inviteres til Krigskorset-seremonier.

- Jeg erkjenner at dette ble feil, sier statsministeren til Dagbladet onsdag.

Ifølge Dagbladet tirsdag bekreftet flere kilder at kongen selv ønsket å overrekke Krigskorset med sverd til krigsheltene. Han var heller ikke opptatt på annet hold 8. mai da medaljene ble delt ut.

- Nå ser vi jo at det blir mer oppmerksomhet rundt hvem som overrekker medaljene enn hvem som mottar dem. Det blir helt feil. Vi ønsker ikke strid og uenighet om dette, vi ønsker enighet, samhold og anerkjennelse. Derfor legger vi til rette for at kongen kan delta på fremtidige overrekkelser at Krigskorset, sier Stoltenberg, som understreker at alt ble gjort i beste mening.

- Vi ønsket å imøtekomme soldatenes ønske om at den politiske ledelsen som sender dem til Afghanistan og Libya er synlig. Men vi vil jo ikke gjøre dette på bekostning av kongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media