Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette ble ulovlig skjult av vakter på amerikansk ambassade

Privat sikkerhetsfirma skjulte 70 ulovlige våpen.

GIGANTFUNN: Pakistanske politifolk betrakter det voldsomme våpenfunnet som ble gjort under en razzia mot sikkerhetsselskapet Inter-Risk i Pakistan. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/Scanpix
GIGANTFUNN: Pakistanske politifolk betrakter det voldsomme våpenfunnet som ble gjort under en razzia mot sikkerhetsselskapet Inter-Risk i Pakistan. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Pakistansk politi har beslaglagt totalt 70 ulovlige våpen etter en aksjon mot selskapet Inter-Risks eier kaptein Sye Ali Zaidi. Beslaget omfatter 61 pumpehagler og automatvåpen, og 9 mindre håndvåpen.

Inter-Risk er engasjert av den amerikanske staten for å ivareta sikkerheten både på ambassaden i Islamabad og ved flere konsulater i det sørøstlige Asia.

Våpnene ble funnet i to boliger kaptein Zaidi disponerte, og knyttes ikke direkte til selskapets tjenesteutførelse for USA.

Rick Snelsire, en talsmann for den amerikanske ambassaden i Islamabad, sier til CNN at amerikanerne var i den tro at selskapet hadde alle lisenser i orden.

På flukt
- Vi har forsøkt å gjøre dette så transparent som mulig. Jeg forsto det slik at de (selskapet, journ. anm.) hadde lisenser for alle våpnene de benyttet, sier Snelsire.

Kaptein Zaidi, som antas å være hovedmannen bak våpentrafikken, er på flukt, og det har ikke lykkes pakistanske myndigheter å få fatt i mannen.

To andre ansatte er arrestert.

70 VÅPEN: Både pumpehagler og pistoler ble beslaglagt. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/Scanpix
70 VÅPEN: Både pumpehagler og pistoler ble beslaglagt. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/Scanpix Vis mer

Huffington Post skriver at våpenfunnet kan vise seg spesielt pikant for amerikanske myndigheter, da USA ifølge den anerkjente bloggen skal ha vurdert å leie inn XE, tidligere Blackwater, også i Pakistan.

Blackwater
Kontraktsforholdet med Erik Princes XE er blitt svært problematisk for USA, etter flere uheldige episoder i Irak.

Prince er blitt beskyldt for å bruke selskapet til systematiske drapsraid mot muslimer og sivile irakere, i tillegg til å stå bak drapene på flere tidligere ansatte.

Selskapet måtte trekke seg ut av Bagdad i 2007 etter anklager om drap på 17 sivile irakere.

En irakisk gransking viste at 17 sivile ble drept og 20 såret, da Blackwater-vakter åpnet ild med automatgevær mens de eskorterte en amerikansk diplomatisk kolonne gjennom byen.

Selv om USA ifølge BBC blånekter for å ha vurdert XE også i Pakistan, står amerikanske myndigheter nå igjen oppe i en mulig skandale med den private sikkerhetsbransjen i hovedrollen.

SIKKERHETSKONTROVERS: Erik Princes XE, tidligere Blackwater, har tidligere skapt problemer for USA. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix
SIKKERHETSKONTROVERS: Erik Princes XE, tidligere Blackwater, har tidligere skapt problemer for USA. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling