Dette blir Breivik grillet om i retten i dag

- Han syntes det var slitsomt i går.

PÅ VEI INN: Her ankommer Breiviks forsvarer Odd Ivar Grøn Oslo Tingrett i går.  
Foto: Tomm W. Christiansen/Dasgbladet
PÅ VEI INN: Her ankommer Breiviks forsvarer Odd Ivar Grøn Oslo Tingrett i går. Foto: Tomm W. Christiansen/DasgbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fortsetter utspørringen av terrortiltalte Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Temaene i dag blir blant annet Breiviks turer til London og Serbia, ifølge hans forsvarere.

- Vi forventer at han kommer til å bli spurt mye om etableringen av Knights Templar, sier forsvarer Vibeke Hein Bæra til Dagbladet.

- Hvordan ser Breivik på dagen i dag?

- Han syntes det var slitsomt i går, og det var en påkjenning, og det blir jo det samme i dag, sier forsvarer Odd Ivar Grøn til Dagbladet utenfor tingretten i dag.

Unnvikende Han tror likevel Breivik er komfortabel i utspørringssituasjonen.

- Ja, det tror jeg går helt fint. Han har jo blant annet snakket med politiet på denne måten i over 300 timer, men han synes det var slitsomt i går, sier han.

I går var det noen av spørsmålene fra aktor Inga Bejer Engh Breivik tydeligvis ikke ønsket å svare på. Han var blant annet unnvikende da aktor kom inn på ungdomstida hans og det påståtte nettverket Knights Templar.

I tillegg prøvde han lenge å unngå å svare på spørsmål angående hvem som hadde gitt ham mandat til å utføre de grufulle handlingene 22. juli for å hindre «en utradering av den norske kulturen».

Vil ikke snakke om nettverk - Det han har sagt, er at han ikke vil gå inn på andre personer, hvem han har kontakt med, sånn som Knights Templar og sånne ting, sier Odd Ivar Grøn.

Behring Breivik skal ha gitt uttrykk for at han var veldig fornøyd med starten på sin forklaring i går.

- Det viktigste for ham var det han fikk sagt innledningsvis, at han fikk fullført hele sitt innlegg som rammer for hans sak. Han var også fornøyd med hvordan utspørringen gikk, men han var veldig sliten etterpå, sier Vibeke Hein Bæra, før hun går inn i Oslo tingrett for å forberede dagens rettsforhandlinger.

FORNØYD: Forsvarer Vibeke Hein Bæra sier Anders Behring Breivik var fornøyd med innledningen av forsvaret sitt i går. Her sammen med forsvarer Geir Lippestad.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORNØYD: Forsvarer Vibeke Hein Bæra sier Anders Behring Breivik var fornøyd med innledningen av forsvaret sitt i går. Her sammen med forsvarer Geir Lippestad. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer