TRIST: Frode Kyvåg har blandede følelser i forkant av årets Norway Cup.
Foto: Berit Roald / Scanpix
TRIST: Frode Kyvåg har blandede følelser i forkant av årets Norway Cup. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

- Dette blir den viktigste Norway Cup vi har arrangert

Kyvåg mener det er viktigere enn noen gang å få fram cupens verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stormønstringen Norway Cup sparkes snart i gang i et slør av landesorg. En trist Frode Kyvåg håper at fotballen kan lindre noe av smerten.

Turneringssjefen Kyvåg møtte NTB på Ekebergsletta torsdag. Han kom tuslende med en rose i hånden. Blomsten er lik tusenvis av andre som ligger Norge rundt til minne om de mange omkomne etter marerittfredagen forrige uke.

Kyvåg har i hele sitt voksne liv jobbet med sport. Han ønsker at idretten skal skape en viss glede og lyse opp i en mørk tid.

Toner ned - Jeg klarer nesten ikke å få fram ord for hva som har skjedd. Det råder et følelsesmessig kaos inne i meg. Denne uhyrlige drapsmannen angrep regjeringen og AUF. De står for mye av det samme som Norway Cup. Derfor blir det enda viktigere enn noen gang å få fram verdiene våre. Dette blir den viktigste Norway Cup vi har arrangert, sier Kyvåg.

- En del foreldre vil ikke at barna deres skal delta denne gangen. Jeg respekterer virkelig dem som ser det slik. Samtidig får vi en rekke henvendelser fra barn og ungdommer som uttrykker at Norway Cup må spilles. Vår beredskapsplan er omfattende, og det har den vært i mange år. Men vi mener at idretten er viktig. Vi toner ned mye av det ikke-sportslige tilbudet. Det blir ingen karnevalslignende åpningsparade. I stedet gjennomfører vi et blomstertog og en minnekonsert. Det skal skje i sømmelige former. Også på andre måter tilbyr vi hjelp til de som er i sorg.

Nektet Kyvåg er pappa til et tvillingpar på ti år. De debuterer som spillere i Norway Cup i år.

- Det har vært veldig vanskelig også for oss som foreldre. Ungene har hatt 100 spørsmål, og mange av disse vet vi ikke hva vi skal svare på. Jentene har nektet å legge seg før pappa er kommet hjem om kvelden. Heldigvis har jeg en strålende og intelligent kone som har tatt seg av mye av dem. For meg er det kanskje bra å ha hatt 20 timers arbeidsdager i det siste. Dette er ikke lett for meg heller. Jeg er en følsom fyr, selv om mange kanskje har et annet inntrykk, sier Frode Kyvåg.

En stund så det ut som Norway Cup kunne bli avlyst.

- Det var en forferdelig helg. Fredag kveld fryktet jeg at dødstallene ville stige etter å ha hørt øyevitneskildringer på TV. Vi hadde hektisk møtevirksomhet lørdag og søndag.

Cirka 30.000 spillere fra 51 nasjoner deltar i turneringen. 3.810 kamper blir spilt i løpet av uken. De spilles på 62 baner.

(NTB)