Dette blir dobbelt så dyrt

Politiet dobler bøtene for harryfylla skjærtorsdag.

RESSURSKREVENDE: Skjærtorsdag er ikke favorittvakta for svensk politi i Strømstad.  Arkivfoto: SCANPIX
RESSURSKREVENDE: Skjærtorsdag er ikke favorittvakta for svensk politi i Strømstad. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk og svensk politi går sammen om å doble bøtene for fyll og bråk skjærtorsdag.


Skjærtorsdag er vanlig arbeidsdag i Sverige og har i mange år vært en tradisjonell utfartsdag for nordmenn som enten ikke har fått handlet fra seg før høytiden, eller som bare ville «ta det som en tur».


De senere årene har svensketurene utviklet seg til fylleslag med langt sterkere innslag av ungdommer enn av familier. Det vil politiet på begge sider av grensen ha en slutt på.


Ett av tiltakene er ifølge NRK å doble bøtesatsene skjærtorsdag. Helgetillegget betyr at det vil koste 4.000 kroner å bli tatt for drikking på offentlig sted, 8.000 kroner for ordensforstyrrelse og 10.000 kroner dersom man ikke retter seg etter politiets pålegg eller nekter å oppgi personalia.


Fjorårets tiltak med å stenge Systembolaget gjentas i år. I tillegg vil norsk politi være til stede i Strömstad sammen med forsterkninger fra Bohuslän-regionen og en ekstra innsatssjef som hentes fra Göteborg.


(NTB)

HARRYTUR: Hvert år gjør et kobbel av norske unge sine foreldre stolte med å havne på Dagsrevyen og på slike bilder etter skjærtorsdag-sjøslaget. Arkivfoto: SCANPIX
HARRYTUR: Hvert år gjør et kobbel av norske unge sine foreldre stolte med å havne på Dagsrevyen og på slike bilder etter skjærtorsdag-sjøslaget. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer