Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette blir dyrt, forferdelig dyrt

Opposisjonen er kritisk til AFP-løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg mener AFP-løsningen i lønnsoppgjøret blir dyrere enn det som ligger i pensjonsforliket, melder NTB.

- Sammenlignet med hva vi har forhandlet fram over lang tid, vil dette koste over 100 milliarder kroner over de neste 15 årene. Det er klart at dette blir dyrt, forferdelig dyrt. Det er et enormt beløp som skal tas ut av statsbudsjettet, sier Solberg til NRK.

Hun presiserer at Høyre vil bruke tid på å gå gjennom alle detaljene før partiet vil si om regjeringens bidrag i oppgjøret er «et klart og sterkt brudd på linjene i pensjonsforliket» eller ikke.

- Men det er klart at man nå har overført penger fra det som skulle være til fremtidige generasjoner. Penger som kunne vært investert i skole og andre deler av vårt samfunn, er brukt til å betale seg ut av dette lønnsoppgjøret fra statens side, sier hun.

- Statsminister Jens Stoltenberg har kjøpt seg fred til en formidabel kostnad, sier Venstres leder, Lars Sponheim til E24.

Han er skeptisk til den nye AFP-ordningen som er fremforhandlet i lønnsoppgjøret med sterkt bistand fra Regjeringen.

- Disse 100 milliardene er tatt for ikke å tape valget i 2009. De er tatt fra våre barn og barnebarns velferd og fremtid. Alle skal betale for dette gjennom sin skatt og det gis bare til noen, sier Venstre-lederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media