Dette blir helgas værvinner

Det meste av landet vil oppleve både vind, skyer og regn i helga og uka som kommer. Noen deler er imidlertid skjermet, og kan se fram til en sommerlig helg og uke.

FORTSATT SOMMER: Selv om det kanskje ikke blir det ideelle sommerværet alle steder i landet, vil det fortsatt være mulig å oppleve sommerværet i Norge. Her fra bystranda i Kristiansand. Foto: Krister Sørbø / NTB
FORTSATT SOMMER: Selv om det kanskje ikke blir det ideelle sommerværet alle steder i landet, vil det fortsatt være mulig å oppleve sommerværet i Norge. Her fra bystranda i Kristiansand. Foto: Krister Sørbø / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ventes en god del nedbør i Finnmark de neste par dagene. Tidlig fredag er det forventet nok nedbørsmengder til at det er lagt ut oransje farevarsel, så her kan det være greit å være på vakt, kan statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl fortelle Dagbladet fra hyttekontoret.

Også i Troms er det varslet store mengder nedbør.

Fredag formiddag skriver Meteorologisk institutt på Twitter at de enkelte plasser vil få opp mot 40 til 60 millimeter nedbør over 12 timer i løpet av dagen.

ORANSJE VARSEL: Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for nedbørsmengdene i Torms og Finnmark frem til fredag ettermiddag. Foto: Skjermdump, Twitter.
ORANSJE VARSEL: Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for nedbørsmengdene i Torms og Finnmark frem til fredag ettermiddag. Foto: Skjermdump, Twitter. Vis mer

I korte trekk kan det være lurt å bevege seg sørover i landet, dersom du ikke har fått nok av sommervarmen og er redd for å bli våt.

Været nord for Stad vil nok egne seg mer for regn-entusiaster.

- Høysommeren i nord er nok ferdig. De har jo hatt noen ganske fine dager med temperaturer opp i 30 grader. Det får de ikke til helga, forteller meteorologen.

Men, selv om helga starter ganske hardt, er det fortsatt håp for de solglade i nord også:

- Det vil nok glimte til med litt sol innimellom, og været vil gradvis letne i løpet av helga, sier Løvdahl.

Trøndelag, Møre og Romsdal

Også Midt-Norge blir preget av kald luft.

- Trøndelag, Møre og Romsdal har også fått en ganske kjølig værtype. Det blir pålandsvind og tilskyet, med nedbør av og på. Litt typisk sommervær, sier Løvdahl.

Også her er det på søndagen man kan forvente at det letter, om enn midlertidig.

- Det ser litt bra ut på søndagen for Midt-Norge, men det blir nok kortvarig og forbigående, forteller meteorologen.

Værvinner

- For Vestlandet og Østlandet sin del, så er vi fortsatt inne i en periode med kaldere luft, og Vestlandet får flere byger enn østafjells, men det blir ikke så verst, forteller Løvdahl.

Østlandet ligger imidlertid godt i le bak fjellene, og vil i likhet med Sørlandet oppleve det beste sommerværet framover:

- Det er på Østlandet og Sørlandet det helt klart blir mest sol og minst nedbør, sier meteorologen.

SNEIER INNOM: Norge fortsetter heldigvis å være skånet for hetebølgene som preger store deler av Europa, men noe av varmen forventes fortsatt å sneie innom Sør-Norge i løpet av uka som kommer. Foto: Skjermdump, Twitter
SNEIER INNOM: Norge fortsetter heldigvis å være skånet for hetebølgene som preger store deler av Europa, men noe av varmen forventes fortsatt å sneie innom Sør-Norge i løpet av uka som kommer. Foto: Skjermdump, Twitter Vis mer

På Østlandet kan man fortsatt få tidvis både byger og vind, men for det meste kan man forvente et godt sommervær.

Best vær blir det likevel på Sørlandet, men også her blir det vind.

- Sørlandet er den klare værvinneren, men de vinner også vinden. Det er prisen de må betale for å få klart mest sol, sier Løvdahl.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer