Norge

Dette blir helgeværet

Det vil være et variert helgevær til lands, med nedbør på Vestlandet og i nord, og sol på Østlandet.

VARIERT: Været vil variere ut i fra hvor du er i Norge. Det blir nedbør i vest og nord, og mer opphold i øst og sør. Værprognose for lørdag klokka 14. Foto: Meteorologisk institutt.
VARIERT: Været vil variere ut i fra hvor du er i Norge. Det blir nedbør i vest og nord, og mer opphold i øst og sør. Værprognose for lørdag klokka 14. Foto: Meteorologisk institutt. Vis mer
Publisert

Om du får sol eller nedbør i helga vil variere fra hvor du oppholder deg i landet.

Best vil det være på Østlandet med lite nedbør og sol. Mest grått blir på Vestlandet med nedbør og lavere temperaturer, ifølge statsmeteorologen.

Sol på Østlandet

Eldbjørg Moxnes fra Meteorologisk institutt sier til Dagbladet at det vil bli nedbør i vest og mindre nedbør Østafjells, da Østlandet ligger «gjemt» bak fjellene.

- Det vil bli mest nedbør i vest og ikke like mye i øst. Østlandet får en ganske fin helg med kanskje litt skyer, men en god del sol og opphold, sier hun.

Sola gjør at dagtemperaturen vil ligge på rundt 20 grader, mens det på natta vil bli lavere temperaturer, ifølge Moxnes.

Grei helg i sør

- Det vil bli såpass kjølig på fjellet i sør at det kan snø på toppene. Men Sørlandet ser ut til få en ganske grei helg, men med litt lavere temperaturer enn det som har vært det siste dagene, sier vakthavende meteorologen.

Det kan også komme vind fra vest og blåse langs kysten i sør.

- Om noen skal ut med småbåt bør de sjekke vindvarselet, det kan bli en periode med kuling på sjøen.

Nedbør og kaldt

På Vestlandet derimot vil det komme regnbyger jevnt og trutt og temperaturen vil ligge mellom 10 til 13 grader.

- Det er ikke mange steder som får over 15 grader, så det blir en forholdsvis kjølig helg i vest, sier Moxnes.

Hun påpeker likevel at det ikke vil bli voldsomme nedbørsmengder som kan skape problemer, og kommer med en oppmuntrende beskjed til vestlendingene.

- Det ser ut til å bli bedre neste uke.

Variert i nord og Midt-Norge

Midt-Norge vil også oppleve nedbør og en kjølig lørdag.

- Det blir kaldest på lørdag og hakket litt bedre og varmere på søndagen. Temperaturen vil ligge mellom 10 til 12 grader, sier Moxnes.

FRISKT: Disse fiskerne fra India trosset et værvarsel og dro til sjøs - det skulle de kanskje ikke gjort. Video: KameraOne. Reporter: Magnus Paus / Dagblade TV Vis mer

Det vil være mest nedbør i Nordland med opphold første delen av lørdagen, før det kommer nedbør igjen.

- Så lenger nord vil ha en periode med sol på lørdag og nedbør på søndag igjen. Det er litt varierende fordi det er et lavtrykk fra vest som passerer forbi, sier statsmeteorologen.

Neste uke

I en e-post til Dagbladet oppdaterer Moxnes om været for den kommende uka:

«Neste uke ser ut til å by på mer høytrykkspreget vær (dvs. tørt vær), først i sørlige deler av landet. Det er usikkert hvor langt høytrykket beveger seg. Det blir stigende temperatur i Sør-Norge, med kun små endringer i temperaturen i Nord-Norge.»

Hun utdyper at «sørlige deler av landet» gjelder fra Trøndelag og sørover.

- Så det inkluderer også tørrere og varmere vær på Vestlandet fra omtrent tirsdag neste uke, skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer