Bompenger

- Dette blir helt rart av Dagbladet

Bård Hoksrud (Frp) står fast på at man kan bruke 100 milliarder av Oljefondet til å slette bompengegjeld i Norge. Selv om regjeringen vil forby det samme fondet å investere i Norge.

BOMPENGEBONANZA: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) lovte at alle bomstasjoner skulle være borte med Frp i regjering. I stedet betaler nå nordmenn mer enn noensinne. Nå ønsker Frp å fjerne alle sammen ved å ta penger fra Oljefondet. Foto: Vidar Ruud, ANB / ALL OVER PRESS
BOMPENGEBONANZA: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) lovte at alle bomstasjoner skulle være borte med Frp i regjering. I stedet betaler nå nordmenn mer enn noensinne. Nå ønsker Frp å fjerne alle sammen ved å ta penger fra Oljefondet. Foto: Vidar Ruud, ANB / ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen vil forby Oljefondet å investere i Norge, samtidig som Frp vil bruke 100 milliarder fra fondet på å slette bompengegjeld. «Fullt mulig å få det til», sier du til Klassekampen?

- Dette er helt feil. Vi tar i dag ut penger fra Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) og bruker det i Norge over statsbudsjettet. I år er det om lag 230 milliarder kroner. Det har vært praksis og enighet om at Oljefondet ikke investerer i enkeltselskaper, eiendom eller liknende i Norge, siden vi har Folketrygdfondet som gjør det. Forslaget fra regjeringen er bare at man lovfester slik det har vært praktisert.

- Det landsmøteresolusjonen til Fremskrittspartiet gikk ut på var å ta 100 milliarder ut av Oljefondet og bruke det til å slette bompengegjeld og fjerne framtidige utgifter. Da er det ikke Oljefondet som investerer, men staten som bruker pengene, på samme måte som den vanlige oljepengebruken hvert år over statsbudsjettet.

- Ser du at det virker litt selvmotsigende?

- Jeg skjønner at det virker rart slik det ble framstilt. De fleste er ikke klar over at Statens pensjonsfond utland skal være i utlandet og Folketrygdfondet skal investere i Norge og Norden. Når dette ikke kommer bedre fram, så skjønner jeg at folk kan misforstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer