Eirik Jensen – Gjermund Cappelen

Dette blir slagene i retten:
- Bevisene holder ikke

Eirik Jensen og hans advokater mener det ikke finnes bevis for å dømme den tidligere polititoppen.

ANKESAK: I morgen starter ankesaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Borgarting lagmannsrett. Jensen var en av Norges mest anerkjente politimenn, men endte med å bli dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikasmugling i en av norgeshistoriens mest omtale rettssaker. Video: Nicolai Delebekk Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst - mandag 18. september falt dommen i Oslo tingrett mot Eirik Jensen. Oslo tingrett dømte den tidligere politioverbetjenten til 21 års fengsel – lovens strengeste straff for medvirkning til innførsel av hasj, grov korrupsjon og flere brudd på våpenloven.

I et omfattende ankeskrift til Borgarting lagmannsrett, forsøker advokat-teamet til Eirik Jensen å radbrekke dommen fra Oslo tingrett og tingrettsdommer Kim Heger. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett – da skal en lekmannsjury vurdere om Eirik Jensen er skyldig.

Aktoratets hovedvitne, medtiltalte Gjermund Cappelen, ble i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel. Cappelen har ikke anket på skyldspørsmålet, men mener han har fått for streng straff. Cappelen har derfor bare anket straffeutmålingen.

- Ingen enkeltstående bevis

Jensen og advokatene er av den oppfatning at Oslo tingretts bevisvurderinger av påstandene om narkotika og korrupsjon er feil.

I anken heter det:

«Det er på det rene at det ikke finnes noen avgjørende enkeltstående bevis som avgjør verken post I (narkotika, red.anm.) eller II (korrupsjon, red.anm.). Tiltalebeslutningen bygget på en økonomianalyse som skulle synliggjøre perioden 2004-2013, og som også dannet den avgrensning i tid som tiltalen har fått ved sin utforming. Denne økonomianalyse ble satt til side av retten som ikke å ha beviskraft i hovedsak fordi de påståtte avvikene var så små over den aktuelle tidsperioden at det ikke ga retten noe av verdi. Et eventuelt avvik kunne heller ikke knyttes til Cappelen med det strafferettslige bevisbyrdekrav».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer