Dette blir stadig flere bilister tatt for å ha gitt blaffen i

Nesten dobbelt så mange tatt i fjor som for tre år siden.

STOPP: Et stoppskilt i Stavanger. Sannsynligheten er stor for at enkelte bilister ikke stopper her, men kjører videre. FOTO: Sindre Ellingsen / Samfoto / NTB scanpix
STOPP: Et stoppskilt i Stavanger. Sannsynligheten er stor for at enkelte bilister ikke stopper her, men kjører videre. FOTO: Sindre Ellingsen / Samfoto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mars i fjor gjennomførte Utrykningspolitiet på Tiller i Trondheim en kontroll med fokus på stoppskilt, skiltet som forteller deg at du skal stoppe helt opp og se deg om før du kjører videre.

I løpet av en drøy time ble 30 bilister tatt.

Boten for trafikkforseelsen er på 5200 kroner, noe som betyr at det tilfløt statskassen 156.000 kroner under kontrollen.

I 2014 ignorerte 13 bilister et stoppskilt i Svinland i Sandenes på én time, og AS Norge ble 67.600 kroner rikere.

Kjører du inn i et kryss med stoppskilt er du forpliktet til å stanse helt før du kjører ut i krysset. Du har også vikeplikt for trafikk i begge retninger.

Blir du tatt for å ha ignorert stoppskiltet venter en bot på 5200 kroner.

Stadig flere blir tatt Og tall Dagbladet har fått Utrykningspolitiet viser at stadig flere blir tatt for å ha brutt vikeplikten eller å ha ignorert et full stopp-skilt.

I 2015 ble 716 bilister bøtelagt for denne trafikkforseelsen, mens det i 2013 og 2014 ble skrevet ut 403 og 648 bøter for brudd på vikeplikten eller full stopp-skiltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer