- Dette blir verdens dyreste leilighet

Når leiligheten står ferdig vil den trolig koste én milliard mer enn leiligheten som troner på luksustoppen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For svimlende 2,3 milliarder norske kroner kan den bli din. Hele fem etasjer med pur luksus over 3300 kvadratmeter - med et enormt «evighetsbasseng» som prikken over i-en. Du kan velge å hoppe rett ut i fra takterrassen eller bruke vannsklia.

Du vil naturligvis ha et eget treningssenter, flere svømmebasseng og privat kokk, en 24-timers servicetjeneste som omfatter daglig rengjøring og bilvask - i tillegg til limousiner med privatsjåfør.

På toppen av Monaco Luksusleiligheten ligger på toppen av Monaco - for skyskraperen Le Tour Odeon blir med sine 39 etasjer den høyeste bygningen i byen og den nest høyeste langs hele Middelshavskysten.

- Det vil være det viktigste landemerket langs kysten. Det er et prestisjeprosjekt på et prestisjested, sier partner Paul Humphreys ved analysehuset Knight Frank til New York Times.

OVERDÅDIG: Med et «evighetsbasseng» med sklie på takterrassen settes standarden på hva som trolig blir verdens dyreste leilighet. Foto: Groupe Marzocco
OVERDÅDIG: Med et «evighetsbasseng» med sklie på takterrassen settes standarden på hva som trolig blir verdens dyreste leilighet. Foto: Groupe Marzocco Vis mer

Når det spektakulære tårnet står klart vil det rage 170 meter til værs. Da vil det slå de to bygningene Le Millefiori og L'Annonciade, som begge er 111 meter) med 59 meter. Bygget vil romme totalt 70 luksusleiligheter med mellom ett og seks soverom, skriver Dagens Næringsliv.

Men det er ikke på høyde Le Tour Odeon gjør seg bemerket internasjonalt - det er på pris og overdådig luksus.

Høyeste eiendomsprisene i verden I siste utgave av Wealth Report, som lages av Knight Frank, framkommer det at Monaco har de høyeste eiendomsprisene i verden.

Ifølge analysehuset er gjennomsnittsprisen på eiendom i Monaco på mellom 5350 og 5920 dollar per kvadratfot (0,09 kvadratmeter).

LUKSUSLIV: Det er ikke bare utvendig man skal ha muligheten til å bade. Foto: Groupe Marzocco
LUKSUSLIV: Det er ikke bare utvendig man skal ha muligheten til å bade. Foto: Groupe Marzocco Vis mer

Det vil dermed trolig slå det som i 2010 ble verdens dyreste leilighet - toppleiligheten i Londons One Hyde Park i fasjonable Knightsbridge i London.

Den ble solgt til en ukjent milliardær for 1,3 milliarder kroner - penthouse-leiligheten i Monaco vil derfor trolig slå London-leiligheten med hele én milliard kroner.

Ifølge Humphreys i Knight Frank er det også sikkerheten i Monaco som gjør at verdens rikinger fristes til luksusen som tilbys der.

HØYESTE I MONACO: Kjøperen av leiligheten vil trone over Monaco. Foto: Groupe Marzocco
HØYESTE I MONACO: Kjøperen av leiligheten vil trone over Monaco. Foto: Groupe Marzocco Vis mer

- Det er en fortsatt etterspørsel etter det Monaco kan tilby innenfor sikkerhet og andre fordeler, sier han til New York Times.

SLÅTT: Fasjonable One Hyde Park, som ble solgt for 1,3 milliarder i 2010 blir slått med nesten en milliard. Foto:  Candy & Candy
SLÅTT: Fasjonable One Hyde Park, som ble solgt for 1,3 milliarder i 2010 blir slått med nesten en milliard. Foto: Candy & Candy Vis mer