- Dette bør bekymre Trump

Konservative medier i USA har tatt til orde for at de er ferdig med Donald Trump som president etter det som er kommet fram gjennom høringene til 6. januar-komiteen.

TOPPMØTE: Under toppmøtet til America First, vil den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump ... Vis mer
Publisert

I en kommentar i CNN skriver kommentatoren Dean Obeidallah at Trump nå burde bekymre seg etter at konservative medier har gått ut og kritisert den tidligere presidenten.

Han henviser til en ny lederkommentar fra New York Post med tittelen: «Trumps taushet rundt 6. januar er fordømmende».

Obeidallah mener at denne kommentaren virkelig burde være en bekymring for den tidligere presidenten, gitt at New York Post flere ganger tidligere har vis lojalitet overfor Trump og fordi flere av avisas lesere er pro-Trump.

Samtidig er tabloidavisa også en av kronjuvelene i Rupert Murdochs medieimperium, slik Obeidallah beskriver det.

NEKTET: Dagen etter stormingen av Kongressen i USA, nektet Donald Trump å si at valget var tapt. Det viser en ny video spilt av under en høring i 6. januar-komiteen. Vis mer

- Kastet på søppeldynga

Kommentator Jack Shafer i hos nettstedet Politico mener at Murdoch nå er ferdig med Trump fordi en «politiker i vanvare» har liten verdi for den internasjonale mediemogulen (91).

- Splittelsen burde ikke overraske noen. Murdoch har ingen venner eller ingen han er lojale mot. Han har ingen prinsipper eller har heller aldri hatt noen. Hans politiske interesser har vært rent transaksjonsbaserte. Med Trump på vei i sine siste dager som politiker, er han unnværlig.

- Murdoch har alltid flørtet med og deretter kastet sine politiske partnere på søppeldynga så fort noen bedre dukker opp, skriver Shafer.

Han mener den neste personen som ser ut til å bli Murdochs nye favoritt er den republikanske Florida-guvernøren Ron DeSantis.

- Uverdig

Under valget i 2020 ga New York Post massiv støtte til Donald Trump, mens de mente at en Biden-administrasjon «ville være avhengig av en sosialistisk venstreside».

VENDER RYGGEN: Avisa New York Post, som tidligere har vært pro-Trump, mener at Trump ikke er verdig til å lede USA igjen. Både New York Post og Wall Street Journal, som også har fordømt Trump for handlingene 6. januar, eies av den australske mediemogulen Rupert Murdoch (91). Foto: REUTERS/Marco Bello
VENDER RYGGEN: Avisa New York Post, som tidligere har vært pro-Trump, mener at Trump ikke er verdig til å lede USA igjen. Både New York Post og Wall Street Journal, som også har fordømt Trump for handlingene 6. januar, eies av den australske mediemogulen Rupert Murdoch (91). Foto: REUTERS/Marco Bello Vis mer

Obeidallah mener nå at det burde bekymre Trump at de som tidligere har uttrykt støtte til ham, nå vender ham ryggen. Han mener også at når New York Post først kritiserer noen, så holder de ikke tilbake.

Avisa er kjent for å bruke kraftige ord i sine saker, noe som ikke heller er unntaket i lederkommentaren:

«Da hans tilhengere stormet Capitol og ba om at visepresidenten hans skulle henges, satt president Donald Trump i sin private spisestue og så på TV, og gjorde ingenting. I tre timer, sju minutter», skriver lederavdelingen i New York Post.

Videre i saken kritiserer avisa Trump for å ikke ha løftet en finger for å stanse stormingen av Kongressen 6. januar.

«Det er opp til justisdepartementet å avgjøre om dette er en forbrytelse. Men som et prinsipp, som et spørsmål om hans karakter, har Trump vist seg uverdig til å være dette landets president igjen», skriver lederavdelingen i avisa.

«SUPERVITNE»: Den tidligere assistenten til Donald Trumps stabssjef, Cassidy Hutchinson, vitner i høringen om angrepet på Kongressen 6. januar 2021. Video: AP Vis mer

Tilbake til Washington

For første gang siden han gikk av som president, vender Donald Trump tilbake til Washington.

Trump skal tirsdag holde en tale ved tenketanken America First Policy Institute, som forvalter mye av det samme tankegodset som Trump fremmet som president.

Enkelte av hans rådgivere har bedt ham om å snakke mer som sine framtidsvisjoner i det han forbereder seg på å kunngjøre at han vil stille som kandidat i presidentvalgt i 2024.

Det er første gang Trump vender tilbake til den amerikanske hovedstaden siden 20. januar 2021, da Joe Biden ble tatt i ed som president og flyttet inn i Det hvite hus.

Fordømmer Trumps manglende forsøk

Natt til mandag uttalte president Joe Biden at har fordømmer Donald Trumps manglende forsøk på å stanse angrepet på Kongressen i fjor.

I talen ga presidenten de klareste uttalelsene hittil om daværende president Trump og stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

Biden sa at mens politiet ble angrepet på Capitol Hill gjorde den avtroppende presidenten ingenting for å stanse det.

- Liv gikk tapt. Mens dette pågikk satt den avtroppende presidenten komfortabelt i sin egen spisestue og så på dette utspille seg mens modige polititjenestemenn ble utsatt for et middelalderhelvete i tre timer, sa Biden til de tillitsvalgte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer