Dette bør du aldri prøve!

Også i fjor klarte folk å forvolde sin egen død på en idiotisk måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Darwin Awards er en årlig kåring oppkalt etter evolusjonsteoriens far.

Livsfarlig å røyke

Det finnes alltid de som ikke klarer å ta i mot et godt råd. Philip Hoe (60) var en av dem og ble med det vinneren av Darwin Awards 2006. Philip led av en hudsykdom og var innlagt på Doncaster Royal Infirmary for behandling.

Behandlingen bestod blant annet i at kroppen ble smurt inn en lett antennelig, parafinbasert gelé. Legene visste at Philip røykte, og han ble derfor advart mot at kremen var brannfarlig, og at han derfor ikke burde røyke.

Men Philip ignorerte både røykeforbudet og rådet fra legen, og snek seg ut nødutgangen for å dempe nikotinsuget.

Problemet var bare at den parafinbaserte kremen hadde trukket inn i klærne, og da Philip skulle stumpe sigaretten med hælen, kom pysjamasbuksen i kontakt med sigarettgloen. Like etter hørte medisinsk personale skrikene fra Philip og kom løpende.

Philip ble brakt til sykehus i Sheffield med store forbrenninger over hele kroppen. På tross av intensivbehandling stod ikke livet til å redde.

Les mer om saken i The Guardian og Daily Mirror.

GIKK PÅ VANNET: Pastor Franck Kabele (35) druknet utenfor hovedstaden Libreville da han skulle bevise at han kunne gå på vannet. Dette bildet er fra Øyafestivalen i 2005. Foto: Eirik Urke
GIKK PÅ VANNET: Pastor Franck Kabele (35) druknet utenfor hovedstaden Libreville da han skulle bevise at han kunne gå på vannet. Dette bildet er fra Øyafestivalen i 2005. Foto: Eirik Urke Vis mer

Trakk et siste sukk

De to collegestudentene Sara Rydman (21) og Jason Ackerman (21) nådde andreplass i den lite flatterende konkurransen.

De klarte rett og slett ikke å dy seg, da de fikk øye på en stor heliumsballong med en diameter på 2,5 meter. De to ble funnet døde med kroppene stikkende ut av den flate heliumsballongen.

Å puste helium, en fargeløs og luktfri gass, kan gjøre at man raskt mister bevisstheten og påføres hjerneskade ved tap av oksygen.

Deres siste livstegn skal ha vært knisende latter med lys heliumsstemme.

Sheriff i Hillsborough County, Bob Schraeder, fant ingen tegn på alkohol- eller narkotikabruk, og alt tydet på at dette var en ren ulykke.

Linda Rydman, moren til den døde Sara Rydman, forklarte datterens død slik:

- Det var mer en morsom ting de trodde de drev med. Du vet hvordan du blåser opp en ballong og suger helium, sa Rydman til nyhetsbyrået AP.

Dette bør du aldri prøve!

Døde med et smell
En av de virkelige utfordrerne til å stikke av med seieren i Darwin Awards 2006 var brasilianeren som prøvde å demontere en rakettdrevet granat (RPG) ved å kjøre over den gjentatte ganger med bilen.

Da denne metoden viste seg å ikke virke, gikk han løs på den rakettdrevne granaten med en hammer. Forsøket funket for å si det sånn. Mannen døde.

En annen mann, som var på verkstedet på det tidspunktet, ble brakt til sykehuset med brannskader, fortalte en politimann til nyhetsbyrået Reuters.

Verkstedet, som lå i utkanten av Rio de Janeiro, ble ødelagt og flere biler parkert utenfor tok fyr.

Politiet fant flere udetonerte panservernraketter i verkstedet. Deres teori er at ammunisjonen ble brakt dit av folk som ville selge skrapmetall, men politiet etterforsket også en mulig forbindelse til Rios tungt bevæpnede narkotikagjenger, som ofte raider militærbaser.

David mot Goliath - fiskeversjonen

42-åringen som først skjøt en sjøabbor av typen goliath-grouper og deretter ble druknet av den store fisken, gjør seg også bemerket på Darwin Awards-lista.

42-åringen dykket på sju meters dyp utenfor Florida Keys da han skjøt sjøabboren med en harpun. Deretter ble mannen viklet inn i linen festet til harpunen og trukket inn i et hull, opplyste etterforskerne.

- Det ser ut til at fisken pakket linen rundt offerets håndledd. Deretter forsvant fisken inn i et hull i et korallrev, noe som effektivt gjorde at mannen ble fanget på bunnen av havet, sa Mark Coleman i Monroe County i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Goliath-grouper er den største i sjøabbor-familien og kan veie opp mot 45 kilo. På tross av forbudet mot å fange sjøabbor i Florida er denne type sportsfiske svært populært.

Kunne gå på vannet - nesten

Pastor Franck Kabele (35) druknet på Afrikas vestkyst da han skulle imitere Jesus ved å gå på vannet.

Den 35 år gamle pastoren fortalte menigheten sin at han kunne gjenta det bibelske mirakelet, og at han ville gjøre et forsøk på en strand i Gabons hovedstad Libreville.

- Han tok menigheten sin til stranden og sa at han ville krysse elvemunningen Komo, som tar 20 minutter med båt. Han gikk ut i vannet, som raskt gikk over hodet hans og han kom aldri tilbake.

Kobberdrage

På en søndag ettermiddag tenkte 26 år gamle Kennon Hernandez at han skulle utnytte den sterke vinden og fly drage. Det var det siste han gjorde.

Hans far, Romulo Hernandez, fortalte at sønnen hadde flydd dragen for en av sine nieser, men at han kom tilbake til huset på utkikk etter mer line. Av en eller annen grunn endte han opp med å bruke kobbertråd.

Da vinden tok tak i leken og kobbertråden falt ned på strømlinjen, fikk Hernandez, som holdt i den andre enden av tråden, elektriske støt som gjorde at han døde.

Ifølge faren var sønnen elektriker og burde visst bedre enn å bruke kobbertråd.