- Dette bør du vite om innvandring

Abid Raja har laget sin egen quiz og utfordrer Martin Kolberg. Ta testen her.

TEST DEG SELV: Politiker og advokat Abid Raja har røtter i Pakistan. Nå har han tatt opp stafettpinnen fra professor Thomas Hylland Eriksen og har lagd sin egen quiz om innvandring i Norge. Foto: Kristin Svorte
TEST DEG SELV: Politiker og advokat Abid Raja har røtter i Pakistan. Nå har han tatt opp stafettpinnen fra professor Thomas Hylland Eriksen og har lagd sin egen quiz om innvandring i Norge. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Så langt har over 114 000 nordmenn tatt professor Thomas Hylland Eriksens quiz om innvandring som han lagde for Dagbladet.no i går. Flere ville ta professoren for faktafeil, blant andre statssekretær i arbeids- og inkluderinsdepartementet, Libe Rieber-Mohn.

Venstre-politiker og advokat Abid Raja tok testen, og greide 9 av 10 spørsmål riktig.

Dermed utfordret Dagbladet Abid Raja til å lage sin egen innvandringsquiz med spørsmål han mener folk bør ha peiling på dersom de skal leve i det flerkulturelle Norge.

- Man bør egentlig kunne svarene på alle disse spørsmålene. Det er viktig å ha en faktabasert debatt, ikke en debatt som er preget av myter, sier Raja.Ta Rajas quiz her!

Dropp myteneI går gikk Raja til angrep på Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan-Grande, som ikke ville ta Hylland Eriksens test. Nå utfordrer Raja Stokkan-Grande til å ta denne nye testen.

- Dessuten vil jeg gjerne utfordre Martin Kolberg til å ta testen. Han har vist at han har vesentlig kunnskapshull da han uttalte seg om radikal islam, så han trenger litt øvelse i integrering. Jeg tror ikke han greier så mange spørsmål, men han kan jo lære. Målet er å gjøre Kolberg fordomsfri, sier Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer