- Dette bør du vite om innvandring

Abid Raja har laget sin egen quiz og utfordrer Martin Kolberg. Ta testen her.

TEST DEG SELV: Politiker og advokat Abid Raja har røtter i Pakistan. Nå har han tatt opp stafettpinnen fra professor Thomas Hylland Eriksen og har lagd sin egen quiz om innvandring i Norge. Foto: Kristin Svorte
TEST DEG SELV: Politiker og advokat Abid Raja har røtter i Pakistan. Nå har han tatt opp stafettpinnen fra professor Thomas Hylland Eriksen og har lagd sin egen quiz om innvandring i Norge. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Så langt har over 114 000 nordmenn tatt professor Thomas Hylland Eriksens quiz om innvandring som han lagde for Dagbladet.no i går. Flere ville ta professoren for faktafeil, blant andre statssekretær i arbeids- og inkluderinsdepartementet, Libe Rieber-Mohn.

Venstre-politiker og advokat Abid Raja tok testen, og greide 9 av 10 spørsmål riktig.

Dermed utfordret Dagbladet Abid Raja til å lage sin egen innvandringsquiz med spørsmål han mener folk bør ha peiling på dersom de skal leve i det flerkulturelle Norge.

- Man bør egentlig kunne svarene på alle disse spørsmålene. Det er viktig å ha en faktabasert debatt, ikke en debatt som er preget av myter, sier Raja.Ta Rajas quiz her!

Dropp myteneI går gikk Raja til angrep på Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan-Grande, som ikke ville ta Hylland Eriksens test. Nå utfordrer Raja Stokkan-Grande til å ta denne nye testen.

- Dessuten vil jeg gjerne utfordre Martin Kolberg til å ta testen. Han har vist at han har vesentlig kunnskapshull da han uttalte seg om radikal islam, så han trenger litt øvelse i integrering. Jeg tror ikke han greier så mange spørsmål, men han kan jo lære. Målet er å gjøre Kolberg fordomsfri, sier Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.