- Dette brevet ville skapt en skandale

NRK-brevet funnet i en eske 41 år etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Medieforskeren Hans G. Bastiansen fant brevet fra NRK-kjendisen Per Øyvind Heradstveit i en eske i Arbeiderbevegelsens Arkiv merket ”Valget 1965”.

På brevpapir med NRKs logo bekreftet Heradstveit at han var villig til å ta betalte oppdraget for Arbeiderpartiet. I brevet til partikontorets medarbeider Per Bratland legger ikke revolverjournalisten skjul på hvilke sympatier han hadde foran stortingsvalget i 1965:

«Jeg håper inderlig at DNA kan føre en perfekt valgkamp, og jeg skulle være glad om jeg kunne bidra til dette. Dette valget må vi vinne!».

- Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg fant dette brevet for to år siden. Det er ingen tvil om at det ville blitt en skandale om det hadde blitt kjent mens det fortsatt var aktuelt, sier Bastiansen (44) til Dagbladet.no. Sammen med Hans Fredrik Dahl har Bastiansen skrevet ”NRKs historie 1920 - 1981”. Da var brevet ikke kjent - heller ikke i forbindelse med seinere forskningspublikasjoner fra Bastiansen om fjernsynets barndom.

- Det er ekte

- Det er ikke tvil om at brevet er ekte, sier Bastiansen, som først fant anledningen nå til å publisere brevfunnet nå som forskningsmateriale i Arbeiderbevegelsens årbok 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer