Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette bringer tilbake minner om vårt eget bryllup

Sprudlende Sonja og Harald til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Da vårt kongepar giftet seg i 1968, var Harald banebrytende som valgte den borgerlige Sonja som livsledsager. I morgen følger prins William etter når han får sin Kate. For første gang går også en britisk prins til det skritt å finne seg en livsledsager utenfor linjen av blått blod.

- Bringer dette tilbake minner fra deres eget bryllup, spør Dagbladet.

- Det er klart det bringer tilbake minner, sier Sonja med et stort smil.

Klare for fest Dagbladet møtte kong Harald og dronning Sonja i det de i kveld kom ut fra ambassadørresidensen i London, klare for fest.

Sonja og Harald er blant 100 andre kongelige gjester invitert av dronning Elisabeth til førfest på luksushotellet Mandarin Oriental.

Kongeparet er Norges eneste inviterte representanter under morgendagens storslagne bryllup.

- Skal vi stå her litt, sier Sonja, for anledningen kledd i en fotsid rød gallakjole og et tykt perlekjede.

Begge virker i meget godt humør.

- Jeg tror dette blir veldig bra, sier dronningen med henvisning til festen og dagen de fleste britene ser fram til med voldsom begeistring.

Inspirerende bryllup - Gleder kongeparet seg?

- Selvfølgelig gleder vi oss. Det tror jeg hele England gjør. Det er veldig hyggelig at det skjer noe så positivt og inspirende, sier dronningen.

Dronningen blir også spurt om hvordan Kate bør opptre i rollen hun nå skal inn i. Hun har jo selv opplevd hvordan det er å gå inn i de kongeliges rekker.

- Hun må være seg selv, noe annet nytter ikke, sier Sonja.

- Hvor er trærne? I morgen ser de fram til å se prins William få sin Kate.

- Jeg ser nok mest fram til selve vielsen, sier kong Harald.

GLEDER SEG: Dagbladet møtte dronning Sonja og kong Harald på vei ut fra ambassadørresidensen i London, på vei til eksklusiv fest kvelden før bryllupet til Kate Middleton og prins William. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
GLEDER SEG: Dagbladet møtte dronning Sonja og kong Harald på vei ut fra ambassadørresidensen i London, på vei til eksklusiv fest kvelden før bryllupet til Kate Middleton og prins William. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Jeg ser også fram til å se Westminster Abbey pyntet. Vi har jo sett trærne bli båret inn. Jeg lurer på hvor i kirken de er plassert, legger dronningen til.

Og avslutter sprudlende:
- Dere får ha det hyggelig dere også da, og nyte stemningen.

Ingen William Kongeparet får i kveld ikke møte verken William eller Kate. Prins William er i familiemiddag med prins Charles, hertuginne Camilla og prins Harry ved Clarence House. Kate Middleton tilbringer kvelden med sin familie på eksklusive Goring hotel.

Men på festen er det mulig prins Charles kommer innom senere på kvelden.

Gjestelisten på førfesten er ikke gjort kjent. Men i tillegg til kong Harald og dronning Sonja er trolig dronning Margrethe av Danmark og den svenske kronprinsessen Victoria med sin Daniel.

Fra den britiske kongefamilien er prins Andrew og døtrene Beatrice og Eugenie ventet å delta. Det samme er prins Edward og Sophie.

Hele programmet for fredagens vielse mellom prins William og Kate kan du lese her.

Les mer om bryllupet her

PÅ VEI TIL FEST: Prins Charles (foran t.h.) og hans kone Camilla, hertuginne av Cornwall (t.v.). Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
PÅ VEI TIL FEST: Prins Charles (foran t.h.) og hans kone Camilla, hertuginne av Cornwall (t.v.). Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media