- Dette burde Hagen holdt seg for god til å si

Ap raser, men Carl I. Hagen angrer ikke Facebook-utspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ap's Jan Bøhler reagerer med sjokk og vantro over at Carl I. Hagen ikke legger seg flat for kritikken etter utspillet om at den rødgrønne regjeringen er ansvarlig for Anja Weløy Aarseths død i Ålesund.

- Noe lignende har jeg virkelig aldri hørt før. Først sier Hagen at de rødgrønne har Anjas død på samvittigheten, og etterpå sier han at dette ikke er en helt feil kobling, men at det var en uheldig spissformulering, sier Bøhler.

<strong>- UANSTENDIG:</strong> Ap's justispolitiske talsmann, Jan Bøhler, mener at Carl I. Hagens utspill om at regjeringa er ansvarlig for Ålesund-drapet er noe av det drøyeste han har opplevd i norsk politikk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
- UANSTENDIG: Ap's justispolitiske talsmann, Jan Bøhler, mener at Carl I. Hagens utspill om at regjeringa er ansvarlig for Ålesund-drapet er noe av det drøyeste han har opplevd i norsk politikk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer

Han er Ap's justispolitiske talsmann på Stortinget og legger til:

- Hagen fortsetter bare i det samme sporet. Han burde i stedet sagt som Frp's leder i Møre og Romsdal, at dette burde Hagen holdt seg for god til å si.

- Angrer siste setning I debatten med Bøhler i Dagbladets valgbod, fastholder Hagen kritikken mot den rødgrønne regjeringen. Faktisk går Hagen så langt som å si at han ikke angrer noe av det som stod i Facebook-meldingen. Ja, bortsett fra den siste setningen (se hele Facebook-meldingen under).

- Den siste setningen skulle jeg ikke ha framkommet med i det som ellers var et krimininalpolitisk resonnement, sier Hagen og legger til:

- Dette er et resultat av en snillistisk kriminialpolitikk. Det kommer ingen unna med.

- Kraftig kost I sitatet på Facebook skrev Hagen følgende:

Valget på db.no

I stortingsvalget 2013 velges 169 medlemmer av nasjonalforsamlingen for perioden 2013 til 2017.

Valgdagen er 9. september, men det er mulig å forhåndsstemme. Kommuner kan velge å også ha åpne valglokaler 8. september.

• Les siste nytt om valget på db.no/valg.
• Se alle valgvideoene her.
• Ta Dagbladets valgomat.
• Se alle kandidatene i stortingsvalget.

«Hører på NRK TV at den sikteder i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i alle verden satt han ikke inne. Hadde vbi hatt en skikjelig regfjering med nok fengselplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes !»

- Jo, det var en spissformulering, innrømmer Hagen.

Valgserien Folkets røst

• Se alle episodene av Folkets røst!

-  Jeg ser også at det er kraftig kost. Men jeg fastholder jo at når han fikk en dom i januar, så burde han vært innesperret. Hvorfor er han på frifot? Enten venter han i soningskø, eller så har han fått for lav straff.

-  Går ikke an å si Hagen mener at fengeselskøene kunne vært fjernet i løpet av tre-fire måneder med private aktører.

- Det går ikke an å si at om Frp hadde styrt, så hadde vedkommende sittet i fengsel. Også i Frp-samfunnet vil det være kriminelle, sier Bøhler og legger til:

 

- Dette vil jeg rett og slett ikke være med på.

På spørsmål fra Dagbladet om Hagen forstår at drapsofferets familie kan føle seg støtt av utspillet, svarer han at han «beklager om familien føler seg støtt».

- Men Bøhler må ta konsekvensen av regjeringens snillistiske politikk. Jeg tror veldig mange reagerte som meg.
Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer