Erna om gruvedeponi i laksefjord i Finnmark

- Dette burde ikke overraske

De kraftige reaksjonene mot det planlagte gruvedeponiet i Repparfjorden i Finnmark gjør statsministeren en smule forundret.

VAR KJENT: Statsminister Erna Solberg (H) poengterer at det allerede ble klart under regjeringsforhandlingene med Venstre på Jeløya i fjor at gruvetillatelsene i Finnmark ikke kom til å bli trukket tilbake. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VAR KJENT: Statsminister Erna Solberg (H) poengterer at det allerede ble klart under regjeringsforhandlingene med Venstre på Jeløya i fjor at gruvetillatelsene i Finnmark ikke kom til å bli trukket tilbake. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MÜNCHEN (Dagbladet): - Dette sto allerede i fjor i Jeløyaerklæringen. Der sto det at gruvetillatelsene som var gitt og de som var under bearbeidelse, skulle ferdigbehandles. Dette burde ikke komme overraskende på noen – verken i eller rundt Venstre, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet.

Aktivister og politikere – også fra KrFU og Unge Venstre - er innstilt på å lenke seg fast for å stanse utbyggingen. Men Solberg antyder at protestene kommer i seneste laget.

- Det var klart allerede før Venstre gikk inn i regjering at Høyre og Frp - med støtte fra Arbeiderpartiet - hadde flertallet på Stortinget bak seg i ønsket om å utvikle mineralnæringen i Norge. Dette lå som et premiss på Jeløya, samtidig som vi sa at vi ikke skulle lage flere nye sjødeponier utenom disse, sier statsministeren.

Protester

Venstre og partileder Trine Skei Grande har fått mye kritikk fra miljøaktivister etter at det i går ble klart at Næringsdepartementet gir driftskonsesjon til Nussirs kobberutvinning i Kvalsund i Finnmark. Det er planen om et deponi for gruveavfall på bunnen av Repparfjorden som provoserer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer