Dette dataspillet kan gjøre deg tre år yngre på ti timer

Se hvordan det gikk da Dagbladet prøvde seg på hjernetrimmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mange år har flere fryktet at dataspill gjør skade på hjernen.

Nå hevder forskere ved Universitetet i Iowa at å spille dette dataspillet i ti timer blir hjernen tre år yngre.

Spillet heter «Road Tour» og er tilsynelatende meget enkelt.

I starten får du i oppgave å huske forskjellige biler og ulike skilt. Senere må du identifisere bilene igjen og plasseringen til skiltene. Bilene blir mer og mer lik hverandre jo lenger du kommer i spillet.

Spillet er tilgjenglig på internett mot betalig.

- Hjernen blir yngre Spiller du i 14 timer vil hjernen bli fire år yngre, hevder mannen bak spillet, professor Fredric Wolinsky.

- Vi vet at spillet faktisk kan gjenopprette hjernens evne til å behandle informasjon hos noen mennesker. Når vi vet dette, hvorfor ikke hjelpe folk? Det er rimelig enkelt og eldre folk kan spille det, sier han til The Telegraph.

Forskerne ville finne ut hvorfor hjernen reduserer blant annet hukommelsen og konsentrasjonsevnen når vi blir eldre. Tidligere studier hevder at dette begynner å skje når vi er rundt 28 år.

Skeptisk Spillet ble testet på 681 personer med generelt god helse og en fjerdedel av disse spilte «Road Tour».

Ikke alle er like sikre på at spillet skal gjøre deg yngre. Direktøren ved Alzheimes-forbundet i Storbritannia, Dr. Doug Drown, er skeptisk.

- Det er mange av oss som liker spill som trimmer hjernen. Men det er lite som tilsier at hjernetrim har denne effekten, sier han til Daily Mail.