Dette dokumentet viser ikke overvåking av Norge, ifølge E-tjenesten

Selv om internt NSA-notat sier at det beskriver innhenting mot det aktuelle landet.

SNOWDEN-DOKUMENTET: Dette dokumentet viser ikke overvåking av norske borgere, ifølge sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Kjell Grandhagen.
SNOWDEN-DOKUMENTET: Dette dokumentet viser ikke overvåking av norske borgere, ifølge sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Kjell Grandhagen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Kjell Grandhagen, avviste i dag Dagbladets saker om at den amerikanske etterretningstjenesten NSA har overvåket 33 millioner mobilsamtaler i Norge, i løpet av 30 dager. (krever abonnement).   

I et internt NSA-dokumentet Dagbladet også presenterer i dag, heter det imidlertid at programmet Snowden-dokumentet stammer fra, er i stand til å «gi et nær sanntidsbilde» av NSAs globale overvåking til enhver tid, og at det «tillater brukere å velge et land på et kart og se mengden metadata og utvalgte detaljer om innhenting mot det landet».Les hele dokumentet her.

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan dette kan ha seg, svarte Grandhagen følgende under dagens pressekonferanse i Forsvarsdepartementet:    -  Jeg ser at dere har hatt tilgang til noen dokumenter rundt dette. Jeg tror ikke dere har hatt full tilgang til all informasjon som finnes rundt dette programmet, for i vårt tilfelle så registrerer dette altså ikke innhenting i Norge eller mot Norge, men det som norsk etterretning har gjort og delt med amerikanerne i tredjeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer