- Dette endrer ikke konklusjonene i saken

Men Orderud-aktoren er forundret over Sandbergs kulehull-funn.

FORUNDRET:  Bildet er fra ankebehandlingen i Orderud-saken i  Eidsivating lagmannsrett på Åråsen. Statsadvokat Olav Helge Thue tar en pause i sin del av aktoratets prosedyre. Thue er forundret over dagens avsløring privatetterforsker Tore Sandberg har kommet med. Men tror ikke det forandrer konklusjonene i Orderudsaken.  
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORUNDRET: Bildet er fra ankebehandlingen i Orderud-saken i Eidsivating lagmannsrett på Åråsen. Statsadvokat Olav Helge Thue tar en pause i sin del av aktoratets prosedyre. Thue er forundret over dagens avsløring privatetterforsker Tore Sandberg har kommet med. Men tror ikke det forandrer konklusjonene i Orderudsaken. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet.no): Olav Helge Thue, aktor i Orderud-saken, tror ikke opplysningene Tore Sandberg la fram i dag vil føre til at saken blir gjenopptatt.

- Jeg kan ikke se at det Sandberg nå presenterer endrer konklusjonene i saken, og at det kan være grunnlag for gjenopptagelse, sier Thue til Dagbladet.no. - Uansett om Anne Orderud Paust eller foreldrene var hovedmålet, så har retten tatt stilling til spørsmålet om medvirkning til drap. Selv om Anne Orderud Paust skulle være hovedmålet, var hun definitivt en aktør i gårdskonflikten.

Sandberg sa i dag at han trodde det var Anne Orderud Paust som var målet fra drapshandlingene, og ikke Per Orderuds foreldre, Marie og Kristian Orderud, som politiet har lagt til grunn.Privatetterforskeren presenterte også det han mener er et kulehull som politiet ikke har oppdaget.

- Jeg er overrasket hvis det viser seg at det er funnet et kulehull i kårboligen. Vi mener vi har funnet det som er å finne der. Men dette må selvsagt undersøkes nærmere, sier Thue til Dagbladet.no.

- Jeg er forundret og overrasket. Men om det er noe kulehull er ikke godt å si, når det ikke er funnet noen prosjektiler, sier han. Sandberg la i tillegg fram nye opplysninger om et hittil ukjent vitne. Dette vitnet skal ha hørt tre skudd ved Orderud gård. Vedkommende skal ha gått til gården, og fikk der se to personer som sto utenfor, ifølge Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer