FORUNDRET:  Bildet er fra ankebehandlingen i Orderud-saken i  Eidsivating lagmannsrett på Åråsen. Statsadvokat Olav Helge Thue tar en pause i sin del av aktoratets prosedyre. Thue er forundret over dagens avsløring privatetterforsker Tore Sandberg har kommet med. Men tror ikke det forandrer konklusjonene i Orderudsaken.  
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORUNDRET: Bildet er fra ankebehandlingen i Orderud-saken i Eidsivating lagmannsrett på Åråsen. Statsadvokat Olav Helge Thue tar en pause i sin del av aktoratets prosedyre. Thue er forundret over dagens avsløring privatetterforsker Tore Sandberg har kommet med. Men tror ikke det forandrer konklusjonene i Orderudsaken. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Dette endrer ikke konklusjonene i saken

Men Orderud-aktoren er forundret over Sandbergs kulehull-funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet.no): Olav Helge Thue, aktor i Orderud-saken, tror ikke opplysningene Tore Sandberg la fram i dag vil føre til at saken blir gjenopptatt.

- Jeg kan ikke se at det Sandberg nå presenterer endrer konklusjonene i saken, og at det kan være grunnlag for gjenopptagelse, sier Thue til Dagbladet.no.

- Uansett om Anne Orderud Paust eller foreldrene var hovedmålet, så har retten tatt stilling til spørsmålet om medvirkning til drap. Selv om Anne Orderud Paust skulle være hovedmålet, var hun definitivt en aktør i gårdskonflikten.

Sandberg sa i dag at han trodde det var Anne Orderud Paust som var målet fra drapshandlingene, og ikke Per Orderuds foreldre, Marie og Kristian Orderud, som politiet har lagt til grunn.

Privatetterforskeren presenterte også det han mener er et kulehull som politiet ikke har oppdaget.

- Jeg er overrasket hvis det viser seg at det er funnet et kulehull i kårboligen. Vi mener vi har funnet det som er å finne der. Men dette må selvsagt undersøkes nærmere, sier Thue til Dagbladet.no.

- Jeg er forundret og overrasket. Men om det er noe kulehull er ikke godt å si, når det ikke er funnet noen prosjektiler, sier han.

Sandberg la i tillegg fram nye opplysninger om et hittil ukjent vitne. Dette vitnet skal ha hørt tre skudd ved Orderud gård. Vedkommende skal ha gått til gården, og fikk der se to personer som sto utenfor, ifølge Sandberg.

- At noen skulle ha holdt vakt ved hovedinngangen, er en teori vi også har hatt. En grunn til at noen holdt vakt, var for å forsikre seg om at ingen skulle ta seg ut den veien, sier Thue.

Tidligere politimann Frank Abrahamsen og Orderud-journalist og forfatter Frank Gander uttrykte begge i dag respekt for Sandbergs arbeid. Men også de tror ikke de nye opplysningene holder til gjenopptagelse. De hadde også flere innvendinger mot Sandbergs teori.