RETTSSTART I DAG: Bistandsadvokatene Aase Karine Sigmond, Kirsten Sigmond og Håvard Flatland forbereder seg før rettsstart i dag. De representerer til sammen sju av de åtte ofrene i saken. Lengst til høyre er aktor, politiadvokat Pål Vatsend, som representerer påtalemakten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RETTSSTART I DAG: Bistandsadvokatene Aase Karine Sigmond, Kirsten Sigmond og Håvard Flatland forbereder seg før rettsstart i dag. De representerer til sammen sju av de åtte ofrene i saken. Lengst til høyre er aktor, politiadvokat Pål Vatsend, som representerer påtalemakten. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Dette er 19-åringens forretningsmodell: Jentene skal fungere som lokkeduer

Sex-felle-saken startet i Oslo tingrett i morges. Alle sa seg skyldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn på 19 og 26 år og to kvinner på 19 og 21 år står i dag tiltalt for å ha ranet, mishandlet og presset til sammen åtte menn for penger og verdier. De to kvinnene lokket mennene til en leilighet på Majorstua under dekke av at de skulle ha sex. Etter at ofrene hadde kledd av seg, stormet de to tiltalte mennene inn og overtok ofrene. De ble slått, truet og presset til å oppgi penger, pinkoder til bankkort og nettbank,  samt tilgang til hjemmene deres.

Den unge ransligaen møtte i sal 227 i Oslo tinghus like før klokka 09 i morges, tydelige nervøse. De to kvinnene, en tidligere Frøken Norge-deltager og 21 år gammel kvinne, har aldri stått tiltalt i en rettssal før.

Alle erkjente straffskyld Etter at rettens administrator Anette Barth hadde lest opp det formelle , startet aktor i saken, politiadvokat Pål Vatsend med å lese opp den alvorlige tiltalen.

De fire tiltalte personene måtte stå oppreist og svare på om de erkjente straffskyld for tiltaltepunktene.

En etter en svarte de «Ja» og «Det gjør jeg» da de fikk spørsmål om de erkjente straffskyld.

Det er tilsammen 13 tiltalepunkter i saken. Dagbladet har tidligere skrevet at de tiltalte angrer hva de utsatte ofrene for og at de beklager overfor dem.

- Forretningsmodell Aktor, politiadvokat Pål Vatsend leser nå opp sitt innledningsforedrag. Han startet med å si at de tiltalte har erkjent og at hele saken er basert på en idé den tiltalte 19 år gamle mannen hadde.

- Han har i avhør forklart seg om sin forretningsmodell. Jentene skulle fungere som lokkeduer, sa Vatsend.

Han fortalte videre at jentene har truffet ofrene på nettstedet chat.no. Jentene møtte mennene på gata i nærheten av en leilighet de senere dro opp til.

Etter en stund, etter at ofrene var nakne, sendte jentene sms til gutta og sa det var klar bane for gutta.

- Mennene kommer så brasende inn og hevder de er bror og kjæreste av jentene, og sier de er filmet. Jentene går inn på badet mens mennene påsetter ofrene i håndjern, sa Vatsend.

Resten av de tiltalte har bekreftet denne forklaringen i avhør, ifølge politiadvokaten. Alle de tiltalte skal forklare seg senere i saken om de ønsker det.

Dagbladet følger rettssaken i Oslo tingrett.

MØTTES I OMRÅDET: Ifølge aktor Pål Vatsend, som viser til hovedtiltaltes forklaring, møtte jentene ofrene i dette området i Oslo, før de ble lokket med i en leilighet, ranet og truet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MØTTES I OMRÅDET: Ifølge aktor Pål Vatsend, som viser til hovedtiltaltes forklaring, møtte jentene ofrene i dette området i Oslo, før de ble lokket med i en leilighet, ranet og truet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer