Dette er 22-åringen guvernør Spitzer ofret karrieren for

- Jeg vil ikke bli sett på som et monster, sier Ashley Youmans. I forrige uke måtte hun fortelle mamma om luksusprostitusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at New York-guvernør Eliot Spitzer kunngjorde sin svært lite ærerike avgang i går, er det denne kvinnen alle snakker om i USA i dag.

22 år gamle Ashley Youmans, også kjent som Ashley Alexandra Dupré, er Manhattan-baben som skjuler seg bak navnet «Kristen» i FBIs telefonavlytting av folkene bak «Emperor\'s Club V.I.P.»

De svært avslørende utskriftene av flere samtaler og tekstmeldigner fra midten av februar i år, utraderte Spitzers politiske karriere i løpet av to dager da skandalen sprakk.

I FBI-dokumentene framgår det blant annet at Spitzer betalte 4300 dollar til «byrået» for at Ashley skulle ta toget fra New York til Washington D.C. og treffe guvernøren på et hotellrom i hovedstaden. Mens de føderale politiagentene lyttet avslørte Spitzer også at dette ikke var første gang - da han ba mellompersonen i Emperor\'s Club om å «minne ham på» hvordan «Kristen» så ut.

Trolig har guvernøren, fram til denne uka en av USAs mest respekterte politikere og kriminialitetsbekjempere, brukt rundt 80 000 dollar - over 420 000 kroner - på luksusprostituerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer