Dette er 22-åringen guvernør Spitzer ofret karrieren for

- Jeg vil ikke bli sett på som et monster, sier Ashley Youmans. I forrige uke måtte hun fortelle mamma om luksusprostitusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at New York-guvernør Eliot Spitzer kunngjorde sin svært lite ærerike avgang i går, er det denne kvinnen alle snakker om i USA i dag.

22 år gamle Ashley Youmans, også kjent som Ashley Alexandra Dupré, er Manhattan-baben som skjuler seg bak navnet «Kristen» i FBIs telefonavlytting av folkene bak «Emperor\'s Club V.I.P.»

De svært avslørende utskriftene av flere samtaler og tekstmeldigner fra midten av februar i år, utraderte Spitzers politiske karriere i løpet av to dager da skandalen sprakk.

I FBI-dokumentene framgår det blant annet at Spitzer betalte 4300 dollar til «byrået» for at Ashley skulle ta toget fra New York til Washington D.C. og treffe guvernøren på et hotellrom i hovedstaden. Mens de føderale politiagentene lyttet avslørte Spitzer også at dette ikke var første gang - da han ba mellompersonen i Emperor\'s Club om å «minne ham på» hvordan «Kristen» så ut.

Trolig har guvernøren, fram til denne uka en av USAs mest respekterte politikere og kriminialitetsbekjempere, brukt rundt 80 000 dollar - over 420 000 kroner - på luksusprostituerte.

- Veldig vanskelig

Ashley har i dag blitt ansiktet på Spitzers katastrofale fall. Da New York Times i går klarte å få tak 22-åringen på telefon, ville hun ikke snakke om prostitusjonen.

- Dette har vært en veldig vanskelig tid. Det er komplisert, sier kvinnen.

Dette er 22-åringen guvernør Spitzer ofret karrieren for

Leilighetene hennes på Manhattan er nå beleiret av pressefolk, og overfor avisa som først satte søkelyset på skandalen har hun svært knappe kommentarer.

- Jeg vil bare ikke bli sett på som et monster, sier Ashley.

Hun har forsøkt å profilere seg som R&B-artist i metropolen, blant annet med låtene «Move Ya Body» og «What We Want».

Dagens mest siterte side på MySpace framstår i etterpåklokskapens lys noe ironisk:

«Jeg bestemte meg for å flytte til Manhattan for å forfølge musikkarrieren min. Jeg brukte de første to åra på å bli kjent med scenen, på å bygge nettverk i klubber og i bransjen. Nå handler alt om musikken min. Alt handler om å uttrykke meg», skriver Ashley i profilen sin.

Sjokkert mamma

22-åringen er ikke siktet i opprullingen av prostitusjonsringen, men er stevnet som vitne. I forrige uke måtte hun ta den heller vanskelige telefonen til mamma og fortelle hva hun hadde blitt innblandet i.

- Jeg ble sjokkert. Hun er ei veldig smart jente som kan håndtere noen som guvernøren. Men hun er også en 22-åring, ikke en 32-åring eller en 42-åring, og hun ble åpenbart involvert i noe som var mye større enn henne, sier moren til New York Times.

Ashley forteller avisa at hun nå vurderer å flytte tilbake til familien i New Jersey for å slappe av.  Også broren hennes stiller seg bak kvinnen som ufrivillig ble rikskjendis over natta.

- Vi holder sammen, jeg gjør alt for at det skal gå bra med henne, sier Kyle Youmans til CNN.

Fra korsfarer til horebukk

Alle visste hva som skulle skje da Spitzer kalte inn til pressekonferanse i går.

- Jeg beklager dypt at jeg ikke har levd opp til forventningene, sa guvernøren.

Som svært profilert riksadvokat i delstaten sto han blant annet bak opprullingen av tilsvarende prostitusjonsringer som den han nå er innblandet i. Spitzer var også kjent som «Mr. Clean», mannen med plettfritt rykte som gikk hardt i rette med korrupsjon og skattesnusk på Wall Street.

Da han ble guvernør har Spitzer innført hardere lovgivning blant annet mot trafficking, smugling av jenter over landegrensene som blir misbrukt i sex-salg.

- Det er mye viktig arbeid som må gjøres, og jeg kan ikke la mine personlige følelser påvirke dette arbeidet, sa Spitzer i går, og kunngjorde at viseguvernør David A. Paterson vil ta over det politiske styret i delstaten fra mandag av.

<B>MÅTTE GÅ:</B> New York-guvernør Eliot Spitzer hadde aldri noe valg etter at kvelden med Ashley var brettet ut i alle verdens medier.
<B>VANSKELIG TID:</B> Ashley Youmans blir bombardert med spørsmål fra pressen i dag.
<B>DOBBELTLIV:</B> I midten av forrige uke måtte Ashley ringe hjem til mor og fortelle hvordan ting egentlig hang sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer