Dette er alt politiet vil vise fram før Obama kommer

Skal skremme voldelige demonstranter fra Oslo.

VOKTER PRESIDENTEN: Stabssjef Johan Fredriksen, visepolitimester Roger Andresen og innsatsleder Thor Langli har mye av ansvaret for sikkerhetsopplegget rundt Obama og andre VIP-gjester 9.-11. desember. Her poserer politifsjefene foran en av de spesialbygde lastebilene som settes inn mot demonstranter om noen av markeringene i Oslo sentrum kommer ut av kontroll. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VOKTER PRESIDENTEN: Stabssjef Johan Fredriksen, visepolitimester Roger Andresen og innsatsleder Thor Langli har mye av ansvaret for sikkerhetsopplegget rundt Obama og andre VIP-gjester 9.-11. desember. Her poserer politifsjefene foran en av de spesialbygde lastebilene som settes inn mot demonstranter om noen av markeringene i Oslo sentrum kommer ut av kontroll. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mens Beredskapstroppen og livvakttjenesten til Politiets Sikkerhetstjeneste i hemmelighet øver på scenarioer med terrorangrep og attentater mot den amerikanske presidenten, viser oslopolitiet i dag fram en mindre sensitiv side av sikkerhetsoperasjonen rundt Barack Obamas oslobesøk.

- Dette er den største utfordringen norsk politi har hatt, sier visepolitimester Roger Andresen, som er hovedansvarlig for at Air Force One i desember tar med seg en uskadd delegasjon tilbake til USA.

Nærmere 2000 personer jobber med sikkerhetsopplegget, som omfatter alt fra politivakter under bakkeplan og helikoptre til skarpskyttere og bevæpnede livvakter. Regjeringen bevilget nylig 80 millioner kroner ekstra til politiet for den gigantiske operasjonen.

Øver på opptøyerPå et øvingsområde på Fornebu forbereder politiet seg nå på at varslede, fredelige demonstrasjoner i forbindelse med nobelprisutdelingen kan utvikle seg til voldelige opptøyer i Oslo sentrum 10. desember.

- Vi må være forberedt på at noen vil bruke denne anledningen til noe annet enn å ytre seg, selv om vi per i dag ikke har noen indikasjoner på at det vil skje, sier Andresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer