ANKER: Marius Dietrichson sier Madeleine Rodriguez helt sikkert vil anke dommen i Bolivia. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
ANKER: Marius Dietrichson sier Madeleine Rodriguez helt sikkert vil anke dommen i Bolivia. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

- Dette er altfor lange straffer

Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen vil begge anke dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Advokaten vil i morgen ta kontakt med den bolivianske domstolen for å få oversendt et eksemplar av dommen.  Rodriguez ble sammen med Stina Brendemo Hagen dømt til 13 år og fire måneders fengsel for smugling og besittelse av 22,4 kg kokain.

- Min første reaksjon var at dette var veldig lange straffer, sier Dietrichson til Dagbladet.

Han sier det er helt sikkert vil komme en anke.

Ikke nettverk- Hun sier klart at hun ikke har vært en del av noe kriminelt nettverk eller transport av narkotika, sier Dietrichson.

- Domfellelse for deltagelse i et kriminelt nettverk er alene grunn nok til å anke.

Han ringer i morgen til Bolivia for å få snakke med Rodriguez.

- Det er uholdbart i seg selv at jeg ikke kan være der, sier advokaten.

Stina Brendemo Hagen bekrefter også overfor Dagbladet at hun vil anke dommen.

De to ble pågrepet på flyplassen i den bolivianske byen Cochabamba 19. mai 2008, og har sittet i varetekt siden da. Varetektstiden trekkes fra dommen.

BakmennDommer Jean Luis Ledezma valgte å dømme de to som ble beskrevet som bakmenn i saken hardest. Norskbolivianske Augusto Toro-Blacutt (24) og hans onkel Alex Toro-Blacutt (44) fikk begge 20 års fengsel for smuglingsforsøket av 22,4 kilo kokain i 2008.

Statsadvokat Claudia Mancilla sier ifølge NTB at påtalemyndigheten foreløpig ikke har noen formening om hvorvidt den vil anke dommene mot de tre norske statsborgerne. — Men vi vil anke frifinnelsen av kona til Alex Toro-Blacutt, som vi mener er feil, sier hun.

Kona til Alex Toro-Blacutt, ble sammen med flere andre bolivianske tiltalte, frikjent. Det var kun Rodriguez, Brendemo Hagen og Augusto og Alex Toro-Blacutt som ble dømt.