Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er alvorlig

Næringsminister Monica Mæland om korrupsjonssiktelsen mot Kongsberg Gruppen.

REAGERER: Næringsminister Monica Mæland kaller siktelsen mot Kongsberg Gruppen alvorlig. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
REAGERER: Næringsminister Monica Mæland kaller siktelsen mot Kongsberg Gruppen alvorlig. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Næringsminister Monica Mæland ble kjent med korrupsjonssiktelsen mot statlig eide Kongsberg Gruppen i dag. Hun mener saken er alvorlig.

— Departementet ble kjent med siktelsen først i dag. Vi vet foreløpig ikke mer om saken enn det som har kommet frem offentlig. Jeg har derfor ikke mer å tilføye enn at dette selvfølgelig er alvorlig, sier Mæland.

Staten eier 50 prosent av aksjene i selskapet.

Saken gjelder leveranser av kommunikasjonsutstyr til Romania i perioden 1999-2008.

Det var i formiddag at Økokrim slo til mot Kongsberg Gruppens lokaler i Vika Atrium. Økokrims førstestatsadvokat Marianne Djupesland er ordknapp om ransakelsen og siktelsen. Det samme er Kongsberg Gruppens informasjonsavdeling.

Ifølge selskapets nettsider, har selskapet vunnet kontrakter for 800 millioner kroner i det aktuelle tidsrommet. Avtalene har vært inngått mellom avdelingen Kongsberg Defence Communications (KDC) AS og regjeringen i Romania.

Kongsberg Gruppen leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart.

Dette er den andre korrupsjonssaken næringsminister Monica Mæland må forholde seg til som eier denne vinteren. I Yara er fire eks-sjefer tiltalt for grov korrupsjon.

Selskapet holder pressekonferanse klokka 18. Følg saken på Dagbladet.no.

I TRØBBEL: Konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.
I TRØBBEL: Konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam. Foto: Erlend Aas / SCANPIX. Vis mer
Hele Norges coronakart