- Dette er ansiktet jeg vokste opp med!

En av historiens mest kompliserte transplantasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 15 år bestod hverdagen til Richard Norris (39) av å dekke seg til med maske og handle om natta slik at ingen skulle se ham.

I 1997 skjøt han, ved en feiltakelse, store deler av ansiktet sitt i stykker etter en krangel hvor han skulle late som om han skjøt seg selv.  

Hagla gikk av, men på mirakuløst vis overlevde Norris uhellet. Kjeven, nesen, tungen og tennene var imidlertid blåst vekk. 

Ble deprimert Siden 1997 har han gjennomgått en rekke mislykkede operasjoner som gjorde ham sterkt deprimert

- Da jeg var vansiret, og gikk bortover gata, var jeg overrasket over at folk ikke gikk inn i telefonstolper og brakk nakken ettersom at de var så opptatt av å stirre på meg. Men nå er det ingen som stirrer, uttalte han til magasinet GQ da han i fjor var avbildet på forsiden deres

Fikk ansiktet til 21-åring Det er takket være familien Aversano, som donerte sønnen Joshua Aversanos ansikt til transplantasjon, da han på tragisk vis døde i en bilulykke som 21-åring. 

For åtte år siden begynte operasjonene som skulle forvandle Norris, noe som skulle bli:

- Verdens fremste rekonstruksjon av et helt ansikt, konkluderte sjefen for de 150 legene som sto bak den kirurgiske sensasjonen, Edwardo D. Rodriguez, på en pressekonferanse ved University of Maryland.

STOR FORVANDLING: RIchard Norris skjøt seg selv ved et uhell og ødela ansiktet sitt fullstendig. Nå har han, ved hjelp av det som skal være en av historiens mest kompliserte transplantasjoner, fått et helt nytt ansikt. Foto: University of Maryland/ NTB Reuters
STOR FORVANDLING: RIchard Norris skjøt seg selv ved et uhell og ødela ansiktet sitt fullstendig. Nå har han, ved hjelp av det som skal være en av historiens mest kompliserte transplantasjoner, fått et helt nytt ansikt. Foto: University of Maryland/ NTB Reuters Vis mer

60 Minutes Australia sender denne helgen det aller første møtet mellom søsteren til avdøde Joshua, Rebecca Aversano og Richard Norris.

• Se video av det sterke møtet øverst i saken

- Dette er fjeset jeg vokste opp med, sier Aversano tydelig rørt når hun får se og ta på ansiktet som en gang var hennes brors.