- Dette er åpenbare løgner

NOKAS-aktoratet fortsetter prosedyren i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): De som nekter for å ha deltatt under NOKAS-ranet får også i dag gjennomgå av aktoratet. Aktoratet fortsatte med Alf Henrik Christensen som hele tiden har nektet. Han sier selv at han var i Stavanger for å kjøpe rør på selve ransdagen, noe aktoratet ikke tror på.

Aktoratet mener det er altfor mange tilfeldigheter som må klaffe for at historien til Christensen skal stemme. Dessuten mener de at Christensen har svekket sin troverdighet gjennom sine politiforklaringer.

- Han løy om reiseruten til Stavanger og husket ikke eksakt hvilken vei han kjørte. Så løy han om reisefølget, han sa han reiste alene. Ikke med Erling Havnå, han visste ikke at Erling Havnå var i Stavanger.

-Dette er åpenbare løgner. Så løy han til slutt om overnatting. Han sa i avhør at han ikke husket hvor han overnattet, sa aktor Thor Christian Carlsen om Christensen.

Thomas Thendrup var sistemann ut av de fire. Aktoratet har ikke mange bevis mot ham, annet enn en hanske. Han ble også plukket ut som en av de fem som dro til Nedre Dalgate fra Sørmarka etter ranet.

Aktoratet la vekt på at han hadde nektet å forklare seg, samt at han ikke hadde noe alibi for selve ransdagen utover at han var i Oslo.

- En drøy måned etter ranet blir han kalt inn til avhør. Han nekter å forklare seg. Han hevder han var i Oslo på ransdagen og dette er første gyldne sjanse etter ranet til å forklare seg.

Aktor Carlsen mener at Thendrup enkelt kunne skaffet seg alibi.

LYVER HAN? Aktor mener Alf Henrik Christensen lyver. Foto: Dagbladet
LYVER HAN? Aktor mener Alf Henrik Christensen lyver. Foto: Dagbladet Vis mer

- Det var personer han kunne snakket med, og han kunne ringt. Det er påfallende at dette ikke har skjedd.

Aktoratet mener Thendrup var blant de fem som dro til Nedre Dalgate etter ranet. Der skal han ha oppholdt seg sammen med blant andre bror Johnny Thendrup.

Senere i dag vil aktoratet snakke om den såkalte mafiaparagrafen som alle 13 kan dømmes for. Neste uke vil forsvarerne starte sine prosedyrer.