Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er årets elektronikkgaver

Og oversikten over hvor de er billigst.

POPULÆRE JULEGAVER:  Elektrobutikkene omsetter for nesten dobbelt så mye i desember som gjennomsnittet i resten av året.
Foto: Krister Sørbø
POPULÆRE JULEGAVER: Elektrobutikkene omsetter for nesten dobbelt så mye i desember som gjennomsnittet i resten av året. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Harde pakker står på høyt på ønskelisten hos mange nordmenn, og også i år ser det ut til at mange vil få det de ønsker seg.
Elektrobutikkene antas å omsette for 2,5 milliarder kroner i desember, nesten 90 prosent mer enn gjennomsnittet resten av året, ifølge HSH.

Dagbladet har spurt de største elektronikkjedene om hva de selger mest av, og hva de tror blir årets julegaver. Ut fra dette har vi trukket fram det vi tror blir årets mest populære gaver innen elektronikk.

LED-TV ene i Serie 7 fra Samsung

Alle forhandlerne tror at LED-TV-er, den nye generasjonen av flatskjerm-TV-er, kommer til å bli en salgsvinner. Spesielt får LED-TV-ene i Samsungs serie 7 mye skryt. Dette er den litt dyrere gaven til familien. LED-TV-ene er tynnere enn andre flatskjermer, og bruker også mindre strøm.

Fagbladet Elektronikkbransjen har også kåret LED-TV-ene i Serie 7 fra Samsung, som bare er 3 centimeter tykke, til årets julegave.

iPod fortsatt populær

iPod har ikke gått av moten og er fortsatt en salgsvinner. iPod nano som nå har fått videokamera og Pod Touch er det hotteste for tida.

Også iPhone har blitt en kjempehit og vil nok glede mange på julaften. Telefonen kan imidlertid være en litt vanskelig gave, fordi den ikke selges uten abonnement.

Kaffemaskin med kaffekapsler
Kaffemaskiner, og da spesielt Nespresso-maskinene, trekkes fram av mange av forhandlerne. Her kommer kaffen i små kapsler som gjør den enkel å tilberede.

I år er det Nespresso Citiz som er populær.

— Denne kommer det til å gå et stort volum av, mener flere forhandlere.

Film under treet
Også filmer, både DVD-er og Blue Rays, er populære gaver.

— I antall er det ingenting som selger mer hos oss enn filmer og spill, sier Carl Haakon Klafstad i Spaceworld.
Harry Potter og halvblodsprinsen, Istid 3 og Transformers 2 — Revenge of the fallen ser ut til å bli vinnerne på filmfronten.

Fotball og krig
Spill til pc og spillkonsoller selger som varmt hvetebrød før jul. Fifa 10 og Modern Warefare 2 er de mest populære spillene til alle plattformer for tida. Også New Super Mario Bros i gavepapir kan trolig øke statusen som favorittonkel eller -tante.
Av spillkonsollene er det Playstation 3 slim som trekkes fram som årets antatt mest populære gave av flertallet Dagbladet har snakket med. Nintendo DS, DSI og Wii følger hakk i hæl.

Laptop til barna
— Mange kjøper laptop eller en minilaptop til barna til jul. Vi selger mye av Acers timeline-serie, og forventer å selge mye av den fram mot jul, forteller Philip Straumsheim i Expert, en av flere som trekker fram merket.

Timeline-serien er nylig kåret til årets dataprodukt av Elektronikkbransjen, og er ventet å bli en julegavehit.

Fotbad fram fra glemselen
— Hvert år er det noen nostalgiske produkter som blir en hit. Massasjebad til føtter har vi ikke sett på noen år, men den tror jeg blir hot i år, sier Christian Brekke kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp.

— Dette er nok gaven til gamle tante Olga, eller den som har alt, tror Straumsheim i Expert. Fotbad finnes i mange varianter, Wilfas spa 1 og spa 2 selger godt.
— Vi kommer til å selge bøttevis med mobiltelefoner, sier Klafstad i Spaceworld, og får støtte av de andre.
To telefoner framheves som salgsvinnere av nesten samtlige — Sony Ericsson W595 og Sony Ericsson W995.

— Den første er en typisk ungdomstelefon, mens den andre er beregnet på et litt voksnere publikum, opplyser Klafstad.

Lefdal billligst
Vi har sammenliknet prisene hos Elkjøp, Expert, Komplett.no, Mpx, Euronics, Spaceworld og Lefdal, og det er Lefdal som er billigst på de fleste varene. Euronics kommer stort sett dårligst ut på lista i Dagbladets prissjekk. (Se hele prisoversikten til høyre i saken.)

Forskjellen merkes best på de dyre varene. Den 46 tommer store LED-TV-en fra Samsung kan du kjøpe hos Lefdal for 15 889 kroner. For samme TV må du ut med 22 998 hos Euronics.

De forskjellige butikkene opererer med forskjellige modellbetegnelser, men modellene her er like og kan prissammenliknes, ifølge Samsung. Vær obs på at fraktkostnader ikke er medregnet i prisen for nettbutikkene Mpx og Komplett.

Det er vanskelig å sammenlikne prisen på bærbare pc-er, fordi de ofte selges med forskjellige pakker. Vi har likevel gjengitt prisene vil har fått fra forhandlerne på en 14-tommers bærbar pc fra Acer. Her skiller bare 500 kroner dyreste og billigste utsalgssted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media