Dette er Arne Hurlen

Frontfiguren i Postgirobygget lever et tilbaketrukket liv. I 2021 deltar han i «Hver gang vi møtes» etter å ha takket nei åtte ganger.

ARNE HURLEN: Frontfiguren i Postgirobygget holder seg stort sett unna offentligheten. I 2021 gjør han et unntak for å delta i «Hver gang vi møtes». Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
ARNE HURLEN: Frontfiguren i Postgirobygget holder seg stort sett unna offentligheten. I 2021 gjør han et unntak for å delta i «Hver gang vi møtes». Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få, om noen norske artister kan skilte med flere sommerhits enn Arne Hurlen (50) og Postgirobygget.

Hurlen er egentlig utdannet sivilingeniør, men karriereveien ble en helt annen, etter at han som ung student på 90-tallet dannet det etter hvert så folkekjære bandet sammen med Nils Petter Time, Gunnar Westgaard, Erik Widding og Øyvind Kolset.

Debutalbumet «Melis» fra 1996 ga oss hits som «Bohemen leve», «Sløv uten dop», «En solskinnsdag» og «Idyll» - for å nevne noen.

Skrev sommerhit i eksamenstida

Sistnevnte låt, en av de virkelig store slagerne og et fast innslag på Postgirobyggets mange sommerkonserter, ble til en kald januardag i 1992. Hurlen skulle egentlig lese til matteeksamen ved det som da het Norges tekniske høgskole.

- Det var veldig mye snø, vind og det var kaldt. Jeg drømte meg tilbake til sommeren som hadde vært, sa han i et intervju med Dagbladet i 2018.

Han kjedet seg og skrev teksten til «Idyll» i kladdeboka, uvitende om at sangen skulle bli en av landets mest kjente og kjære sanger.

- Så gikk jeg inn på rommet ved siden av, og der sto det en gitar. Jeg spilte gjennom, og så var sangen ferdig.

Låta ble imidlertid liggende i skuffen noen år, før den ble utgitt på debutplata i 1996.

NEI: Arne Hurlen fra Postgirobygget takket nei i åtte år før han ble med i programmet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Plateselskapet valgte ut «Bohemen leve», «Sløv uten dop» og «En solskinnsdag» som singler, og først i januar 1997, hele fem år etter at Hurlen dagdrømte om en sol som farga himmelen rød i stedet for å pugge til matteeksamen, kom «Idyll» som egen singel.

Skeptisk til kjendistilværelsen

Hurlen lever et tilsynelatende tilbaketrukket liv til artist å være. Han uttaler seg sjelden om andre ting enn musikken, og er lite aktiv i sosiale medier.

I 2021 er han blant artistene som deltar i «Hver gang vi møtes». Det skal ha vært en lang prosess å få ham med.

- Nå har jeg opplevd så mye i livet, og om man vil oppleve mer så må man noen ganger gjøre noe aktivt. I mitt tilfelle var det aktive å si ja til «Hver gang vi møtes» etter å ha sagt nei i åtte år, sa Hurlen til Dagbladet da årets artister ble lansert.

Han fortalte at grunnen til at han har takket nei tidligere, var at han ikke ønsket slik oppmerksomhet.

- Jeg hadde ikke lyst til å være kjendis på noe vis. Jeg har valgt bort alt som hadde med PR å gjøre, sier han.

På grunn av coronapandemien ble 2020 vært et rolig år for Postgirobygget, som vanligvis opptrer på en rekke festivaler i sommerhalvåret. Overfor Romerikes Blad uttalte Hurlen at nettopp den rolige sommeren for første gang gjorde det praktisk mulig å takke ja til TV2-programmet.

Disse deltar på «Hver gang vi møtes» 2021:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer