Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Dette er bare begynnelsen

Lange tørkeperioder, flere skogbranner, flom og på sikt endringer i både dyre- og planteliv. Sommerens mangel på nedbør, er bare starten på hva som venter oss, ifølge klimaforsker.

SLUKKING: I Telemark er det ekstrem skogbrannfare. Her fra Siljan, hvor brannmannskaper jobbet for fullt fredag. Foto: John Terje Pedersen
SLUKKING: I Telemark er det ekstrem skogbrannfare. Her fra Siljan, hvor brannmannskaper jobbet for fullt fredag. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SILJAN I TELEMARK/OSLO (Dagbladet): Ekstrem skogbrannfare har preget hele Sør-Norge siden mai, og denne uka har ikke vært noe unntak. På det meste ble det jobbet med slukking av over 100 branner. I Telemark er det så tørt, at brannvesenet har innført totalforbud selv mot å tenne en sigarett i skog og mark.

- Brannsjefene i Telemark har besluttet at skogsdrift ikke er tillatt. I tillegg er det totalforbud mot åpen ild, skogsdrift og røyking i skog og mark. Dette blir ansett som uansvarlig når det er så tørt som nå, sier alarmsentraloperatør ved 110-sentralen i Telemark, Rune Waskaas.

Ørkenlandskap

I mellomtida jobber mannskapene på spreng for å slokke skogbrannen i Siljan. Siden torsdag har det brent i det kuperte terrenget nord i telemarkskommunen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?