<strong>FLOM:</strong> Rena Camping står under vann. Ikke alle klarte å redde ut eiendelene sine i går kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FLOM: Rena Camping står under vann. Ikke alle klarte å redde ut eiendelene sine i går kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Dette er bare helt for jævlig, det er tragisk

Campinggjester fortviler på Rena.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RENA CAMPING (Dagbladet): Vannet steg mye fortere enn noen hadde forventet seg. På campingplassen på Rena var det flere som ikke rakk å flytte eiendelene sine.

- Vanligvis er det en skråning på 8-10 meter ned til elva. Nå er alt fylt opp med vann. Da vi var her i natt for å flytte campingvogna vår, steg vannet enormt fort på et par timer. Vi måtte bare skyndte oss alt vi kunne, sier Richard Smedsrud, som står sammen med kona og ser utover Rena Camping.

Spikertelt, plattinger og campingvogner flyter i vannet som har fylt hele den store campingplassen. De fleste klarte å få flyttet vognene sine i løpet av gårsdagen, men slett ikke alle.

Steg veldig fort - Vi ble varslet i 20.30-tida i går kveld. Da kastet vi oss i bilen og kjørte fra Eidsvoll, hvor vi bor. Heldigvis kom vi fram i tide og var ferdig med å flytte vogna i 05-tida i dag tidlig. Plattingen fikk vi ikke fjernet, men det får gå. Den ligger vel nede i Sarpsborg nå, sier Richard og smiler oppgitt.

Og det er slett ikke første gang de opplever å måtte flytte campingvogna.

- Vi måtte gjøre det samme for seks år siden. Og selvfølgelig måtte vi gjøre det i 1995 også. Det ser ikke ut til at dette tar slutt, vi får bare venne oss til det, sier Richard idet telefonen hans ringer.

- På halv tolv - Ja, hei, du. Akkurat står jeg og ser på plattingen din, som er på tur ut i Glomma. Paviljongen din står på halv tolv, og båten ligger vrengt og opp ned. Det eneste som står sånn noenlunde i orden, er bordet ditt, sier Richard og flirer før han legger på. Det var en slektning som ringte for å høre om hvordan situasjonen var.

- Det er bare helt for jævlig å stå og se på dette. Det er ikke noen annen måte å beskrive det på, sier Richard Smedsrud til Dagbladet.

<strong>OVERSVØMT:</strong> Richard Smedsrud (51) klarte å berge ut campingvogna si akkurat i tide. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
OVERSVØMT: Richard Smedsrud (51) klarte å berge ut campingvogna si akkurat i tide. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer