- Dette er bare svada

Miljøbevegelsen etterlyser klare tiltak i klimameldinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - I denne klimameldingen er det ingen virkemidler overhode. Det er bare ord. Det hjelper ikke med målsettinger hvis du ikke har noen virkemidler, sier en forferdelig skuffet Bellona-leder Frederic Hauge til Dagbladet.no.

- Dette er bare svada, sier Hauge.Han beskriver klimameldingen som bare sprøyt, og mener miljøvernministeren har sviktet totalt.

Kritikken hagler

Kritikken hagler mot miljøvernministeren og regjeringen etter framleggelsen av klimameldingen i dag. Størst er skuffelsen over mangelen på konkrete miljøtiltak.

- Meldingen er helt uforpliktende, og mye verre enn forventet. Her skal alt utredes og vurderes og videreutvikles, og det er svært lite forpliktende, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken til Dagbladet.no.

Han reagerer sterkt på at regjeringen har valgt å regne inn den positive CO2-effekten fra skogen i meldinga, og ser på det som en seier til Senterpartiet.

- Senterpartiet og Frp er de eneste partiene som har villet regne med skog. Hvis vi ikke tar med skogen så er det snakk om å kutte 10-13 millioner CO2 på hjemmebane. Det er helt utilstrekkelig, sier Haltbrekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer